Bakan Tekin: Yeni müfredatın yüzde 80’i hazır

Güncelleme Tarihi:

Bakan Tekin: Yeni müfredatın yüzde 80’i hazır
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2024 12:36

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat çalışmalarına ilişkin, “Çalışmaların yüzde 80’i bitmiş durumda, önümüzdeki haftalarda hepsi tamamlanmış olacak” dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Beştepe’de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Müfredat çalışmalarında son durumun sorulması üzerine Tekin, “Talim Terbiye Kurulumuzun çalışması sürüyor. Sizin müfredat dediğiniz şey bir günde incelenecek bir şey değil. Bir dersin programı 800 sayfa. 1-5 ve 9’uncu sınıfla başlayacağız bu yıl. Müfredat dediğimiz şey ortak, zorunlu, herkeste standart olan dersler. Yeni eğitim öğretim yılına yetişecek. Talim Terbiye Kurulunun onayından sonra yayınlayacağız. 1,5 ve 9’uncu sınıflarda önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren uygulamaya başlıyoruz” diye konuştu.

DÜZEYLERİNE UYGUN MÜFREDAT
Matematik dersinde bazı konuların çıkarıldığı iddialarının sorulması üzerine Bakan Tekin sözlerine şöyle devam etti;
“Müfredat için alanında uzman yaklaşık 2 bin kişi çalışıyor. Yaklaşık yüzde 40’ı akademisyen, gerisi öğretmen. Hem işin bilimsel boyutuyla ilgili akademisyenler var hem de uygulamada öğretmenler var. Ortaöğretim müfredatında ne olmayacakla ilgili herkes bir şey söyleyebilir. Bizim muhatap olduğumuz öğrencilerin düzeyleri. Lisans düzeyinde okutulması gereken herhangi bir bilginin zorunlu eğitim çağında verilmesi gerekli midir? Seyreltmeler olacak ama ben spesifik olarak nelerin seyreltildiğini bilmiyorum. Bunun için komisyonlar kuruldu, aylardır çalışıyorlar. Denetlemek ve onaylamakla görevli Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı da onaylayacak, ilkesel olarak çocuklarımızın düzeylerine uygun bir müfredat ortaya çıkacak.

‘1-5 VE 9'UNCU SINIFLARDA UYGULANACAK’
Yeni müfredatı onay süresi biter bitmez gündeme getireceğiz. Bir tanıtım toplantısı yaparak burada açıklayacağız. 2024-2025 eğitim öğretim yılında 1-5 ve 9'uncu sınıflarda uygulanacak. Çalışmaların yüzde 80’i bitmiş durumda, önümüzdeki haftalarda hepsi tamamlanmış olacak ve kademeli olarak uygulamaya geçilecek. Kapsamlı bir değişiklik söz konusu.”

Haberin Devamı

Bakan Tekin: Yeni müfredatın yüzde 80’i hazır

Haberin Devamı

YKS’DE MÜFREDAT DIŞI SORU OLMAYACAK
Bakan Tekin Konya programı kapsamında Beyşehir’de Gazi İlkokulu, Ali Akkanat Anadolu Lisesi, Kubadabad Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle buluştu. 

ÖĞRENCİLERLE YKS SOHBETİ
Bu okullarda öğrenci ve öğretmenlerin görüşlerini, önerilerini dinleyen ve 12’nci sınıfların dersine giren Bakan Tekin şöyle konuştu: Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) müfredat ve ders kitabı dışında başka bir kaynaktan soru gelmeyecek. ÖSYM soru bankasına soru hazırlama çalışmalarına ÖSYM uzmanları ve akademisyenlerin yanı sıra MEB’e bağlı okullarda görev yapan öğretmenler de dahil ediliyor. YKS soru havuzu tamamen müfredat konularını kapsayacak şekilde oluşturuluyor bu nedenle öğrencilerimiz müsterih olsun.

Haberin Devamı

Bakan Tekin: Yeni müfredatın yüzde 80’i hazır
ÖĞRETMENE DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
Daha sonra öğretmenlerle bir araya gelen Tekin, öğretmenler odasında meslektaşlarıyla sohbet etti, ardından Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Esra Özdemir’e doğum günü sürprizi yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!