Bakan Avcı’dan engelli çocuğa akülü araba

Güncelleme Tarihi:

Bakan Avcı’dan engelli çocuğa akülü araba
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2014 14:35

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, ayakları ve bir kolunu kullanamadığı için eğitime ara vermek zorunda kalan 11 yaşındaki Ali Kelepir, Bakan Nabi Avcı tarafından hediye edilen akülü arabayı teslim aldı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından gönderilen akülü araba Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe tarafından öğrenciye teslim edildi. Vali Kocatepe, "Ali kardeşimiz kendisine gönderilen sandalyenin de yardımıyla bundan sonraki hayatını daha rahat sürdürebilecek" dedi.

Kocatepe, ateşli hastalık nedeniyle henüz bir aylıkken rahatsızlanan Kelepir'in eğitimine devam etmesini istediklerini belirterek şöyle konuştu:

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü "Evde Eğitim" programından kent genelinde 38 öğrenci yararlandı. Ülke genelinde yaklaşık 2 bin civarında çocuk faydalanıyor. Onlar için sınıf ve branş öğretmenlerimiz evlerine kadar giderek gereken tüm eğitimi veriyor. Eğer Ali kardeşimiz isterse bu imkandan faydalanabilecek. Gerekli çalışmalar yapılıyor".

Anne Emine Kelepir de çocuğu okula gideceği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Engelli Ali ise öğretmen olmak istediğini anlatarak şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Bu girişim sayesinde hedefime daha kolay ulaşacağımı düşünüyorum. Akülü arabayı gönderen Milli Bakanı Nabi Avcı'ya ve Vali Kocatepe'ye teşekkür ediyorum."

Vali Şükrü Kocatepe, Kaymakam Serdar Kartal ve İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, ilçeye bağlı Uzunsöğüt köyünde yaşayan Kelepir'i evinde ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!