Atatürk Üniversitesi AÖF sınavları yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Üniversitesi AÖF sınavları yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 15:25

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, öğrenim gören 140 bin öğrenciyi, 68 merkezde sınavdan geçirdi.

Haberin Devamı

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF), 2015-2016 öğretim yılı Güz dönemi final sınavını, 16-17 Ocak 2016 günleri 68 sınav merkezinde, dört oturum halinde düzenledi. Birinci oturumda 86 bin 425, ikinci oturumda 97 bin 915, üçüncü oturumda 45 bin 239 ve dördüncü oturumda 50 bin 389 öğrenci sınava girdi. 

Öğrencilerin, tercihleri doğrultusunda belirlenen merkezlerde girdikleri final sınavında yaklaşık 44 bin kişi görev aldı. Atatürk Üniversitesi’ni temsilen, sınavı yerinde denetlemek üzere 67 öğretim üyesi sınav merkezlerinde hazır bulundu.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, yaklaşık 140 bin öğrencinin final sınavlarıyla ilgili olarak şöyle konuştu:
"Yaklaşık iki aylık bir süre içerisinde toplamda 140 akademik ve 200 teknik personelin görev aldığı soru hazırlama, denetleme, kitapçık tasarlama, baskı, evrak kontrol, paketleme ve dağıtım sürecinin ardından 16-17 Ocak günlerinde final sınavımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu yıl 68 sınav merkezinde dört oturumda düzenlediğimiz Final sınavında 44 bin akademik ve idari personel görev aldı. 300 bin sınav kitapçığı basıldı. Böylesine geniş kapsamlı bir organizasyonun başarısını, tüm süreçlerde bilgi birikimine sahip ve teknoloji esaslı  çalışan alan uzmanlarının ve teknik personelin sistematik, planlı, koordineli ve disiplinli çalışmalarına borçlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Öğrencilerimize sunduğumuz eğitim süreçlerine ve başarı düzeylerini ölçmek üzere düzenlediğimiz Final sınavına ülkemizin her köşesinden destek veren akademisyenlere, Sınav Koordinasyon Birimimize, ağır kış şartlarında fedakarlık ederek Üniversitemizi temsil etmek üzere il merkezlerine giden çok değerli öğretim üyelerimize, sınav organizasyonunda görev alan tüm çalışma arkadaşlarıma ve desteğiyle her zaman yanımızda olan Rektörümüz Prof. Dr. Hikmet Koçak’a şükranlarımı sunarım."

 

BAKMADAN GEÇME!