Anadolu Üniversitesi’ne Avrupa Komisyonu’ndan destek

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Üniversitesi’ne Avrupa Komisyonu’ndan destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2015 14:44

Anadolu Üniversitesi akademisyenleri çalışmaları için TÜBİTAK ve Avrupa Komisyonu’ndan destek alacaklar.

Haberin Devamı

Universitat Oberta de Catalunya Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ana Elena Guerrero Roldan’ın 2015’te önerdiği ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Uzaktan Öğretim Bölümü Öğretim Elemanları Prof. Dr. Gülsün Eby, Yrd. Doç. Dr. Serpil Koçdar, Yrd. Doç. Dr. M. Recep Okur ve Dr. Nejdet Karadağ’ın ortak olarak görev aldıkları “An Adaptive Trust-Based e-Assessment System For Learning - @ TeSLA” başlıklı projeleri, "Horizon 2020-Ict 20–2015: Technologies For Better Human Learnıng And Teaching" kapsamında, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye layık görüldü.

İki destek de TÜBİTAK’tan

Üniversite ayrıca iki projesiyle de TÜBİTAK’tan destek aldı. Bunlardan biri, Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Serap Erdoğan’ın 2015 yılı güz döneminde önerdiği, Açıköğretim Fakültesi Uzaktan Öğretim Bölümü Öğretim Elemanları Prof. Dr. T. Volkan Yüzer’in danışman, Yrd. Doç. Dr. M. Recep Okur ve Öğr. Gör. Salih Gümüş’ün de e-Öğrenme uzmanı olarak görev alacakları “Okul Öncesi Öğretmenleri için e-Mentörlük Temelli Eğitim (e-MENTE:OÖÖ)” başlıklı proje. Bu çalışma TÜBİTAK’ın "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında desteklenecek.

Haberin Devamı

Açıköğretim Fakültesi Uzaktan Öğretim Bölümü öğretim elemanları Doç. Dr. M. Emin Mutlu, Arş. Gör. İlker Kayabaş, Arş. Gör. Buket Kip Kayabaş ve Ayşe Peri Mutlu’nun 2015 yılı güz döneminde önerdiği “Sanal Ortamdaki Öğrenme Deneyimlerinin Yönetimi için Yapay Zekâ Teknolojileriyle Desteklenmiş Bir Yaşam Günlüğü Sisteminin Tasarımı, Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi” başlıklı projeleri de yine TÜBİTAK’ın aynı programı kapsamında kabul edildi. Prof. Dr. Gülsün Eby ve Arş. Gör. Hakan Altınpulluk’un “Açık ve Uzaktan Öğrenmede Evrensel Tasarım İlkeleri Çerçevesinde Arttırılmış Gerçekliğin Kullanılabilirliği” başlıklı projeleri ise "3001 Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı" kapsamında, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!