Dubai'den dünyaya ulaşacak

Güncelleme Tarihi:

Dubaiden dünyaya ulaşacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 12:14

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), dünya pazarlarındaki konumunu güçlendirmek için dünyanın en büyük gıda fuarları arasında yer alan Dubai Gulfood 2106 Fuarı’na katıldı.

Haberin Devamı

Dubaiden dünyaya ulaşacak

21-25 Şubat 2016 tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai, Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen Gulfood 2016 Fuarı’nda Türkiye’den 154 firma yer alırken, fuara toplamda 87 ülkeden 4200 firma katılıyor. Türkiye’nin zeytin ağacı varlığının son 15 yılda yapılan dikimlerle 90 milyondan 170 milyona ulaştığına dikkati çeken ZZTK Yönetim Kurulu Başkanı M. Kadri Gündeş, "Önümüzdeki 4-5 yıllık sürecin sonunda Türkiye’de 300-400 bin ton arası zeytinyağı rekoltesi, 750 bin ton sofralık zeytin rekoltesi oluşacak. 2023 yılında ise öngörülen zeytinyağı rekoltemiz 650 bin ton, sofralık zeytin rekoltemiz ise 1 milyon 200 bin ton. Bu rekoltenin katma değere dönüşmesi için ihracat şart. O nedenle hedef pazarlarda tanıtımlarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Dubaiden dünyaya ulaşacak



Dubai’nin özellikle Ortadoğu ülkeleri, Afrika ve Asya ülkeleri başta olmak üzere tüm dünya pazarları açısından oldukça önemli bir konumda olduğuna işaret eden Gündeş, Gulfood Fuarı’nda yaptıkları tanıtımla ihracatta pazar paylarını arttırabilecek noktaya geleceklerini kaydetti.

Türkiye’nin yeni markası "Turkey Discover the Potential" (Türkiye’nin gücünü keşfet), hem yurt içinde hem de yurt dışında başlatılan tanıtım atağına bir destek de sektörel tanıtım gruplarından geldi. Dubai Gulfood 2016 Fuarı’nda, Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, Kuru Meyve Tanıtım Grubu, Fındık Tanıtım Grubu, Unlu Mamuller Tanıtım Grubu, Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu, Makarna Bulgur Tanıtım Grubu ve Kanatlı Tanıtım Grubu ortak "Turkey" standında tanıtım yaptı.

Dubai Gulfood 2016 Gıda Fuarı’nda ZZTK’yı ZZTK Yönetim Kurulu Başkanı M. Kadri Gündeş, EİB Sektörel Tanıtım Grupları Şefi Gökçe Tol ve EİB Personeli Ebru Üzülmez temsil etti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!