e-YDS başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

e-YDS başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 16:29

e-YDS 2016/6 İngilizce alanında sınav başvuruları, 26 Mayıs’ta başladı. Başvurular 30 Mayıs’a kadar sürecek. ÖSYM tarafından sınav için Ankara’da kontenjan 201, İstanbul’da 449 ve İzmir’de 85 olarak belirlendi. Kontenjanlar dolduğu anda sınava başvurular sona erecek.

Haberin Devamı

Adaylar sınav ücretini, sınava başvuru tarihleri içinde ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan ‘ÖDEMELER’  alanından kredi/banka kartı ile yatırabilir. Sınav ücreti ödeme işlemi, ilgili e-YDS’nin başvuru tarihinin ilk günü başlarak kontenjan dolduğunda kapanacak. Kontenjan dolmadığı takdirde ödeme işlemi, e-YDS’nin başvuru tarihinin son günü saat 17.00’ye kadar sürecek.

Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olduğundan bu sınavda kontenjan, Ankara’da 201, İstanbul’da 449, İzmir’de 80 olacak. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilecek. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacak.

e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak arayüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-sınavı hazırlandı.

Haberin Devamı

Deneme sınavına ulaşmak için tıklayınız

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!