e-YDS başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

e-YDS başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 12:30

Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) bu yıl 21 Kasım’da Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav uygulama binalarında saat 14.00’te yapılacak. Sınav 150 dakika sürecek. Başvurular ise başladı. Kontenjan dolduğunda başvuru alınmayacak.

Haberin Devamı

Sınava katılmak isteyen adaylar sınav ücretini ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan ‘Ödemeler’ alanından kredi/banka kartı ile yatırabilecek. Ücret ödeme işlemi, 5 Kasım saat 14.00’te başlayacak, kontenjan dolduğunda sona erecek. Kontenjan dolmadığı takdirde 9 Kasım saat 17.00’e kadar devam edecek.

Ücretini ödeyen adaylardan, merkez kayıtlarında geçerli fotoğrafı olmayanlar, fotoğraf güncelleme işlemlerini başvuru tarihleri içinde ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden, resmi iş günü ve saatlerinde yapabilecek. Kayıtlarda geçerli fotoğrafı olmayanlara Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecek.

Katılacak aday sayısı, e-YDS’nin uygulanacağı binaların kapasitesiyle sınırlı olduğu için Ankara’da 204, İstanbul’da 147, İzmir’de 80 kontenjan için başvuru alınacak. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacak.

Haberin Devamı

Adaylar, e-YDS Kılavuzu’na ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşabilecekler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri önceden tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacıyla bir deneme e-sınavı uygulanacak. Adaylar, Deneme e-Sınav Uygulaması’na ÖSYM’nin internet sitesinden erişebilecekler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!