e-Bordro nedir? e-Bordro hizmetleri nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

e-Bordro nedir e-Bordro hizmetleri nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2015 16:52

Vatandaşların tüm bürokratik ve resmi işlemlerini gerçekleştirebildiği e-devlet uygulamasında artık e-Bordro’larda yayımlanıyor. Maaş hareketleri ve kesintileri bilgilerine anında erişim imkanı sağlayan e-Bordro maaş sorgulama işleminin detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Vatandaşların tüm bürokratik ve resmi işlemlerini gerçekleştirebildiği e-devlet uygulamasında yer alan e-Bordro, kamu personellerine ait maaş hareketleri ve kesintileri hakkında anında erişim imkanı sağlıyor. 

e-Devlet sisteminde Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan e-Bordro maaş sorgulamaları gerçekleştirilebiliyor.  e-Devlet üzerinde Maliye Bakanlığı başlığı altında yer alan e-Bordro görüntüleme işlemini ulaşabilmeniz için kullanıcı adı ve şifrenizle öncelikle protala giriş yapmanız gerekiyor.  e-Devlet uygulamasında Mobil İmza, İnternet Bankacılığı, Elektronik İmza ve T.C. Kimlik Kartı ile de e-Bordro sorgulaması yapılabiliyor.  Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Maliye Bakanlığı’nın alt seçeneklerinden Maliye Bakanlığı E-Bordro hizmetini seçerek sorgulama sonuçlarınızı görüntüleniyor. Haberimizin sonunda yer alan bağlantı vasıtasıyla e-Bordro maaş sorgulamalarınızı yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

e-Bordro nedir e-Bordro hizmetleri nelerdir

e-Bordro hizmetleri nelerdir?

Aralık ayının 15’inden sonra e-Bordro'ların e-Devlet tarafından erişime açılmasının ardından, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4 A maddesine tabi çalışanlar online sistem üzerinden Maliye Bakanlığı hizmetleri arasında yer alan e-Bordro'larını görüntüleyebiliyorlar. 657 sayılı kanuna tabi tüm çalışanlar, e-Bordro maaş sorgulamaları sayesinde maaş hareketlerini internet üzerinden hızlı bir şekilde takip edebilecek. e-Bordro uygulamasıyla devlet memurları maaş kesintilerine, net ve brüt maaşlarına ait detaylı bilgiye erişebilecek. Bunun yanında e-Yolluk uygulaması da Maliye Bakanlığı hizmetleri arasında yer alıyor.

e-Bordro sayesinde ek ödemeler  de takip edilebiliyor

e-Devlet hizmetleri arasında yer alan e-Bordro maaş sorgulamalarında vatandaşlar maaşlarının detaylarını ve kesintilerini bilgi edinebildiği gibi e-Bordro sayesinde asgari geçim indirimi kazanımları gibi ek ödemeleri de öğrenebiliyorlar.

e-Bordro Nedir?

e—Bordro, Maliye Bakanlığına bağlı olan Muhasebat Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen maaş hesaplaması yapılan 657’ye tabi devlet memurlarının faydalanabildiği digital ortamda bordro görüntüleme hizmetine deniyor. Kamu personeli olarak çalışan memurlar e-bordro sistemi sayesinde son iki aya ait olan maaşlarının detaylarını excell formatında görüntüleyebiliyor.

Haberin Devamı

Görüntülenen bordrolarında memurlar kendi ünvanlarını, hizmet sınıfı hakkında bilgiyi, kadro durum bilgileri ve buna benzer özlük bilgilerine ulaşabiliyorlar. Maliye Bakanlığı’nın e-Devlet üzerinden sunduğu e-Bordro hizmeti, elektronik ortamda kamu personelinin sadece maaşları hakkında bilgilendirme amacı güdüyor.

 

BAKMADAN GEÇME!