‘Türkiye, Almanya’dan daha büyük yük üstlendi’

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye, Almanya’dan daha büyük yük üstlendi’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2022 07:00

2015-16 döneminde Almanya’nın kapılarını açarak 1.2 milyon Suriyeli mülteci aldığı gerekçesiyle Birleşmiş Milletler Yüksek Mülteciler Komiserliği’nin 2022 Nansen Mülteci Ödülü’ne layık görülen eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, ödülünü önceki gün Cenevre’de yapılan törenle aldı.

Haberin Devamı

Ödülünü BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi’nin elinden alan Merkel, mülteci krizinde Türkiye’nin üstlendiği önemli role de işaret etti. Merkel, Türkiye’nin bu süreçte Almanya’dan daha büyük yük üstlendiğini belirterek “Çok sayıda mülteci, anavatanlarından çok uzağa gitmek istemedi. Bu yüzden Türkiye, Ortadoğu’dan 3.8 milyon mülteciyi ağırladı” diye konuştu.

PARA ÖDÜLÜNÜ ALMADI

Nansen Bölgesel Mülteci Ödülleri de sahiplerini buldu. 150 bin dolarlık para ödülünü almayan Merkel, bu paranın 50’şer bin dolar ödüle hak kazanan bölgesel Mülteci ödülü sahiplerine paylaştırılmasını istedi. Afrika ödülü Moritanya’da 100’ün üzerinde orman yangınını söndüren mülteci Mbera Fire Brigade’e, Amerika kıtası ödülü Kosta Rika’da 50 yıldan fazla mültecilere hizmet veren Vincenta Gonzalez’e, Asya ödülü Myanmar’da çok sayıda yerinden edilen sivile yardımda bulunan Meikswe Myanmar kuruluşuna, Ortadoğu ödülü ise Irak’ta DEAŞ’tan kaçan kadınlara tıbbi yardım sağlayan Dr. Nagham Hasan’a takdim edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!