'Türk tankları Suriye'deki köyü vurdu' iddiasına Türkiye'den yanıt

Güncelleme Tarihi:

Türk tankları Suriyedeki köyü vurdu iddiasına Türkiyeden yanıt
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2015 01:20

Türk tankları Suriye’de PYD’nin elinde bulunan Zor Mağar köyüne bir atış gerçekleştirdi. Bu atışın, Suriye tarafından Türkiye topraklarına ateş açılması üzerine angajman kuralları kapsamında karşılık olarak yapıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

AFP haber ajansı, Türk tanklarının Suriye'nin kuzeyinde Kürt güçlerinin kontrolündeki bir köyü vurduğunu bildirdi. Ajans, Halep vilayetindeki Zor Mağar köyünün gece saatlerinde vurulduğuna dair iddiasını Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdı. AFP, Türkiye sınırındaki Cerablus kasabasının doğusundaki köyün, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin kontrolünde olduğunu belirtti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, olayda, YPG ile birlikte IŞİD'e karşı savaşan bir gruptan dört kişinin yaralandığını bildirdi.

Olayın ardından bir açıklama yayımlayan YPG, Türkiye'ye "saldırıları durdurması" için çağrıda bulundu. Reuters'ın haberine göre, açıklamada, sınır hattından top atışı yapan Türk tanklarının, "teröristler" yerine YPG mevzilerini vurduğu öne sürüldü.

Haberin Devamı

TALİMAT BU YÖNDE
Türk yetkililer, sınırdaki birliklerde Suriye tarafından Türk topraklarına ateş açılması halinde buna anında karşılık verilmesi talimatı olduğunu belirterek, son olayın bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, diplomatik kaynaklar da, "Bombalama söz konusu değil. Türkiye'nin Suriye sınırındaki angajman kuralları herkesçe bilinmektedir. Suriye tarafından ateş açılması halinde misliyle karşılık verilir" açıklaması yaptı.

Reuters'a konuşan bir yetkili ise PYD'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şu anki operasyonlarının kapsamı dışında olduğunu söyledi.

Türk tankları Suriyedeki köyü vurdu iddiasına Türkiyeden yanıt
MÜSLİM: YPG SURİYE ORDUSUNA KATILABİLİR AMA BİR ŞARTLA…

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, YPG'nin kilit öneme sahip Sarrin kasabasını IŞİD'in elinden aldığını bildirdi.

IŞİD'in kalesi konumundaki Rakka ile Halep arasındaki M4 otobanı boyunca uzanan Sarrin, üç hafta süren çatışmalar sonucunda YPG'nin kontrolüne geçti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!