Trump, Erdoğan’ı takdir etti

Güncelleme Tarihi:

Trump, Erdoğan’ı takdir etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 20:28

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, New York Times gazetesine verdiği röportajda Türkiye’deki darbe girişimine ilişkin yorumlarda bulundu.

Haberin Devamı

Trump, “Darbe gerçekleşmedi. Darbe başarılı olmadı. Buna dayanarak bunu çevirebildiği için (Cumhurbaşkanı) Erdoğan’ı çok takdir ediyorum” dedi. Trump, “Bazıları bunun kurgulanmış olduğunu söylüyor. Ben böyle düşünmüyorum. İlk saatinde her şey bitmiş gibiydi. Sonra aniden inanılmaz bir şey oldu. Halk kazandı. Sokaklara çıktılar. Askerler halkın üzerinden geçmedi. Bu Tiananmen Meydanı’nda olandan farklıydı. İnsanlar (Askerler), ‘İnsanların üzerinden geçmeyeceğim’ dedi. İnsanlar evlerinden çıktı. Ordunun yaptığı şeyden yana değillerdi. Bu çok etkileyiciydi. Türkiye’nin IŞİD’e karşı çok şey yapabileceğini düşünüyorum. Umarım onlarla görüştüğümde IŞİD konusunda çok daha fazlasını yapacaklar” ifadelerini kullandı.

TÜRKLER İLE KÜRTLERİ BİR ARAYA GETİRECEĞİM

Haberin Devamı

Röportajı yapan gazetecilerin Türkiye’deki gözaltı, tutuklama ve işten çıkarmaları hatırlatması üzerine Trump, “Nutuk atma hakkımız olup olmadığını bilmiyorum. Ülkemizde olanlara bakın. İnsanlar, soğukkanlılıkla polislerimizi vururken, nasıl nutuk çekeceğiz. Kendi ülkemizde ayaklanmalar ve dehşet varken nasıl nutuk atacağız. Kendi sorunumuzu çözmeliyiz” dedi. Dünya’nın ABD’nin ne kadar kötü durumda olduğunu gördüğünü söyleyen Trump, “Biz de gidip özgürlükler hakkında konuşacağız. Çok iyi bir elçi olduğumuzu düşünmüyorum” diye konuştu. ABD Başkan adayı, Suriye konusunda da görüşlerini açıkladı. Trump, “Kürtlerin hayranıyım” derken, Türkiye ile Kürtleri bir araya getirmek istediğini kaydetti. Trump, başkan seçildiği takdirde bunu gerçekleştirmek için iki tarafla da görüşmeler yapacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!