Tahliye konvoyuna bomba

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2017 16:38

Suriye’de dün silahlı muhaliflerin kontrolündeki bölgeden çıkmak için bekleyen sivillerin bulunduğu otobüs konvoyuna bombalı saldırı yapıldı. En az 100 kişi öldü.

Haberin Devamı

Suriye’de kuşatma bölgelerinden sivil ve askeri unsurları tahliye eden konvoyların, kontrol noktalarında bekleyişi sırasında meydana gelen bombalı saldırıda 100’ü aşkın kişi öldü. Patlama, konvoyun Raşidin semtinde, muhaliflerin kontrol noktasında bekleyişi sırasında meydana geldi. Suriye basınına göre, en az 38 çocuğun öldüğü saldırı bir canlı bomba tarafından patlayıcı yüklü bir araçla düzenlendi. Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ölü sayısını en az 43 olarak açıklarken Halep Sivil Savunma Müdürü Ammar el-Selemo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Sivil savunma ekipleri olay yerine intikal ettiğinde, 100’den fazla cesedi kaldırdı. Ölenlerin çoğu Fua ve Kefreyalı kadın ve çocuklardan oluşuyor” dedi.

TAHLİYE DURMUŞTU

Ölenler arasında tahliye işlemini sağlayan muhalifler de olduğu belirtildi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. AFP ajansına göre silahlı muhalif örgütlerden Ahrar El Şam’ın üst düzey yöneticisi Twitter’dan “Bu menfur saldırıyı muhaliflerin yaptığına yönelik suçlamaları reddediyoruz. ” dedi. Rejim ve muhalifler arasında varılan anlaşma gereği, Şam’da rejim kuşatmasındaki Madaya ve Zebadani’den toplam 2 bin 350 kişi, İdlib’te muhaliflerin kuşatmasındaki Fua ve Kefreya’dan 5 bin kişi, Halep’teki kontrol noktalarına ulaşmıştı. Aralık ayında bölgeyi tahliye etmeye giden otobüsler, Fua ve Kefreya köyünden çıkarken cihatçılar tarafından yakılmıştı.

Haberin Devamı

Tahliye konvoyuna bomba

Siviller, muhaliflerin kuşatması altındaki Fua ve Kefraya’dan ayrılmıştı ve Suriye yönetiminin kontrolündeki bölgelere gitmek üzere muhalif savaşçılar tarafından Raşidin bölgesinde bekletiliyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!