Marion’a aile içinden farklı tepkiler geldi

Güncelleme Tarihi:

Marion’a aile içinden farklı tepkiler geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 09:27

Fransa’da siyaseti bırakma kararı alan aşırı sağcı parti Ulusal Cephe’nin önde gelen isimlerinden Marine Le Pen’in yeğeni Marion Marechal Le Pen (27), bu kararıyla partinin kurucusu dedesi Jean-Marie Le Pen’i kızdırdı.

Haberin Devamı

MARION Marechal Le Pen’in siyaseti bıraktığını açıklaması aile içinde farklı tepkilere yol açtı. Marion Le Pen’in cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden teyzesi Marine Le Pen, Twitter’dan yaptığı açıklamada yeğeninin siyaseti bırakmasına çok üzüldüğünü fakat bir anne olarak kendisini anladığını ifade etti.

Ailesine daha fazla vakit ayırmak istediğini söyleyen yeğen Le Pen’e, partinin kurucusu dedesinden tepki geldi. Le Figaro gazetesine konuşan dede Jean-Marie Le Pen, torununun siyaseti bırakması ile ilgili sert eleştirilerde bulundu. “Eğer ciddi bir sebep yoksa bu karar benim için savaş alanından kaçmaktır” dedi.

Marion’a aile içinden farklı tepkiler geldi

Haberin Devamı

Le Parisien gazetesine konuşan Marion Marechal Le Pen, kişisel bir seçim yaptığını ve politikayı bıraktığını söylemişti. Marine Le Pen, cumhurbaşkanı seçimi kampanyası sırasında, seçimi kazanırsa Marion Marechal Le Pen’e kabinesinde yer vermeyeceğini açıklamıştı.

EN GENÇ MİLETVEKİLİYDİ

Marion Marechal Le Pen, Marine Le Pen’in mirasçısı olarak görülüyordu. Partinin Ulusal Meclis’teki iki milletvekilinden biri ve Fransa’nın en genç milletvekili olan Marion Marechal-Le Pen, teyzesi Marine Le Pen’in siyasi mirasçısı olarak görülüyordu.

Marion’a aile içinden farklı tepkiler geldi

BAKMADAN GEÇME!