Paris’te 30 turistik noktaya özel koruma

Güncelleme Tarihi:

Paris’te 30 turistik noktaya özel koruma
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 11:21

Fransa hükümeti, turistlerin güvenliğinin sağlanması için bir dizi önlem aldı. İçişleri Bakanı Matthias Fekl ve Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Harlem Desir, alınan önlemleri kamuoyuna açıkladı.

Haberin Devamı

ÖNLEMLER, ilkbahar ve yazın Fransa’nın dört bir yanında yapılacak, fuar, festival ve şenliklerin daha güvenli olmasını, özellikle turistik bölgelerin daha iyi korunmasını hedefliyor. Önlemler çerçevesinde, polis ve jandarmanın, sınırda, tren ve garlardaki devriyeleri artırılacak.
Özellikle Paris ve bölgesinde güvenlik kameralarının sayısı artırılırken, en çok ziyaret edilen yaklaşık 30 kültür ve sanat merkezinin korunmasına öncelik verilecek. Valiliklerde turizm güvenliği konusunda daireler oluşturulacak ve bu birim polis, jandarma ve turizm sektörü ile eşgüdüm ve koordinasyon içinde hareket edecek.

85 MİLYON TURİST GİDİYOR

Turizm Güvenliği Dairesi’ adı verilecek bu birim, ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla, turistlerin rağbet ettikleri yerler ve toplu taşıma araçlarının da güvenliği konusunda tavsiyelerde bulunacak. Emniyet Müdürlüğü de mağdur turistlerin dertlerini dinlemek ve gerekli yardımları yapmak için bir birim oluşturacak. Bu birim, 30 dilde şikayetleri dinleyebilecek kapasiteye sahip olacak. Fransa, her yıl 85 milyon civarında turist ağırlarken, bu sıralamada dünya rekortmenliğini uzun süredir elinde bulunduruyor.

KATLİAMLAR FRANSA’YI SARSMIŞTI

Haberin Devamı

Fransa, terör saldırılarının ardından, ülkeye gelen turist sayısının düşmesinden endişe ediyor.
Paris’te,13 Kasım 2015’te altı farklı noktaya düzenlenen ve 130 kişinin ölümüne yol açan terör saldırılarının ardından ülkede olağanüstü hal uygulaması ilan edilmişti.
Geçen yıl 14 Temmuz’e Nice’te düzenlenen ve 84 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısının ardından ise sona erdirilmesi düşünülen olağanüstü hal uygulaması yeniden uzatılmıştı.

SON 24 SATTE BUNLAR OLDU


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!