Merkel röportajda Erdoğan’dan söz etti

Güncelleme Tarihi:

Merkel röportajda Erdoğan’dan söz etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2023 07:00

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya’nın ikinci devlet televizyon kanalı ZDF’e verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuşmalarından da bahsetti.

Haberin Devamı

Aralıksız olarak 2005-2021 yıllarında 16 yıl boyunca Almanya’nın başbakanlığını yapan ve görevi bıraktıktan sonra ekranlara çıkmamaya özen gösteren Merkel, ZDF sunucusu Mitri Sirin ile yaptığı ve iki Almanya’nın birleşmesinin 33’üncü yıldönümü akşamında bugün yayınlanacak söyleşide, Erdoğan ile görüşmelerde Almanya’da yaşayan ikinci, üçüncü kuşak Türkiye kökenlilerden kimin sorumlu olduğu konusunun da ele alındığını belirtti. Merkel, “Ben her zaman şunu söyledim: ‘Dikkat edin, onların başbakanı benim’” açıklamasında bulundu.

AFD SEÇMENİNİ ANLAMIYORUM

Almanya’nın Hamburg kentinde doğduğu halde henüz birkaç haftalıkken ailesiyle birlikte eski Doğu Almanya’ya taşınan ve orada yaşayan Angela Merkel, sağ popülist Almanya için Alternatif’e (AfD) oy verenleri anlamadığını da söyledi. “Farklı dış görünüşe ve farklı özgeçmişe sahip insanların sırtından oy alınmasını anlayışla karşılamam” dedi. İnsanların bazı şeylere tepki göstermelerini anlayabildiğini belirten Angela Merkel, hoşgörüden uzak düşünceyi, ideolojiyi kesinlikle kabul etmeyeceğini de vurguladı. Demokratik bir toplumda insanların tepkilerini başka bir şekilde de ortaya koyma olanakları olduğuna da dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!