Köy köy El Bab'a

Güncelleme Tarihi:

Köy köy El Baba
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2016 21:24

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), ‘Fırat Kalkanı’ operasyonu dün de sürdü. TSK’nın desteğini alan ÖSO güçleri terör örgütü IŞİD’in yuvalandığı El Bab ile PYD/YPG’nin Menbiç’ten çekilmesini hedeflemiş durumda.

Haberin Devamı

ABD’den gelen Menbiç ve PYD/YPG mesajlarına rağmen, Ankara’nın “PYD Fırat’ın doğusuna çekilmeli” pozisyonunda bir değişiklik olmadığı belirtildi. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre TSK desteğini alan ÖSO güçlerinin Cerablus’un batısındaki El Rai (Çobanbey) ile kaçan IŞİD’li teröristlerin konuşlandığı El Bab’ı hedefleyen operasyonu sürüyor. Yetkililer bu ilerleyişin köy köy devam ettiğini, ele geçirilen köylerde IŞİD’in yeniden dönüşünü engellemek için kapsamlı temizlik yapıldığını söyledi.

Suriye’ye giren ÖSO gücünün 6 bine yükseldiğini ifade eden aynı kaynaklar, Suriye içindeki Türk askeri sayısında 400, tank sayısının da 50 kadar olduğunu belirtti. TSK’dan yapılan açıklamaya göre, önceki gün 16.30 ile dün 09.00 saatleri arasında Cerablus ve civarında IŞİD’e ait 21 hedefe toplam 108 top atışı yapıldı. Koalisyon güçlerine ait ‘Tank Avcısı’ olarak bilinen iki A-10 uçağı ile önceki gece 23.10’da yine Cerablus yakınında iki IŞİD hedefinin imha edildiği belirtildi. Açıklamada bölgede sivillerin zarar görmemesi için azami özen gösterildiği de ifade edildi.

Haberin Devamı

Askeri kaynaklar, TSK’nın tutumunun siyasi iradeninkinden farklılık göstermesinin söz konusu olmadığını vurguladı. Menbiç’in kuzeyinde ÖSO ile YPG arasında yer yer çatışmalar çıktığı, TSK’ya ait tankların da ÖSO için destek atışları yaptığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!