KKTC prefabrik köy kuracak

Güncelleme Tarihi:

KKTC prefabrik köy kuracak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2023 07:00

Depremin ilk gününden itibaren belediyeler ve sivil toplum örgütleri başta olmak üzere onlarca yardım kampanyası düzenlenen KKTC’de 42 ticaret odası, birlik ve derneğin birleşerek Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu oluşturdu. KKTC hükümetinin de tam desteğini alan platform, deprem bölgesine inşa edilecek 1000 adet prefabrik evin çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

Devlete ait Bayrak Radyo Televizyonu’nda (BRT) dün akşam KKTC prefabrik konutlar için canlı bağış kampanyası düzenlendi.

‘ŞAMPİYON MELEKLER KÖYÜ’

Kampanyaya tam destek verdiklerini belirten KKTC Başbakanı Ünal Üstel, “Türkiye’de kaybettiğimiz evlatlarımızın isimleri ölümsüz olacak. Bin adet prefabrik konut inşa edeceğiz ve bu projenin de ortak paydasıyız, bu konuda protokol de imzaladık. Türkiye’nin göstereceği yere yapılması planlanan köye, Adıyaman’da hayatını kaybeden Kıbrıs Türk voleybol takımı şampiyon çocuklarımız anısına, ‘Kıbrıs Türk Şampiyon Melekler Köyü’ adı verilmesini öneriyorum” dedi.

FEYZİOĞLU: 82 TIR YARDIM

KKTC’den Türkiye’ye gönderilecek yardım malzemelerinin toplandığı Lefkoşa Atatürk stadyumunu ziyaret eden Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ise KKTC’den Türkiye’ye bugüne kadar 82 TIR yardım gönderildiğini, 13 milyon lira nakdi yardımın AFAD hesaplarına aktarıldığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!