KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Dombrovskis 15 dakika için gelecekse hiç gelmesin

Güncelleme Tarihi:

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Dombrovskis 15 dakika için gelecekse hiç gelmesin
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 16:55

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Avrupa Komisyonu Üyesi Valdis Dombrovskis, önümüzdeki günlerde Kıbrıs'ı ziyaret edecek ancak bize 15 dakika nezaket ziyaretinde bulunabileceklerini bildirdiler. Bu türden ziyaretler yapacaklarsa hiç gelmesinler daha iyi" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Akıncı, 1. KKTC KOBİ Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, AB yetkililerinin Kıbrıs'ı sürekli ziyaret ettiğine değinerek, Kıbrıslı Türklere AB konusunda uyum için yardımcı olma görevinde bulunan Dombrovskis'in yakın zamanda Kıbrıs'a geleceği bilgisini verdi. Ziyaretin 2-3 gün süreceğini ifade eden Akıncı, Dombrovskis'in Güney Kıbrıs'ta birçok temasta bulunacağını ve basın toplantısı düzenleyeceğini kaydetti.

KARŞIMIZDAKİNDEN CİDDİYET BEKLERİZ

Bu konuda kendilerine de bir ziyaret olup olmayacağını merak ettiğini ve sordurttuğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, aldığı cevabın nezaket ziyareti olabileceğini ve 15 dakikalığına da Kuzey'e geçebileceğini öğrendiği dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, "Kendisine buradan açıkça şunu söylemek isterim ki; bu türden ziyaretler yapacaklarsa hiç gelmesinler daha iyi, biz ciddiyiz ve karşımızdakilerin de ciddi olmasını isteriz. Çünkü Kıbrıs Türk tarafını AB'ye hazırlamak gibi bir görevi olan birinin bu tarafta da temaslarda bulunması gerekir, normali budur. Bizi gelsinler dinlesinler, hassasiyetleri sıkıntıları öğrensinler, esas yetkilendirildikleri alanları da budur. Yoksa iş ola bir de o tarafa gittik şeklinde bir yaklaşımı kesinlikle kabul edemeyeceğimiz bilinmelidir” değerlendirmesinde bulundu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!