Kiev'de Türk vatandaşı yaşadığı dehşeti anlattı... Korkudan küvette yatıp kalkıyor

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2022 13:05

Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmalar 6 gündür devam ediyor. Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya ordusuna ait askeri araçları ve hava savunma sistemlerini imha etti. CNN TÜRK’te konuşan Türk vatandaşı Celal İskenderzade ise Kiev'de kaldığı dairenin banyosunda korunduğunu söylerken, 'Bir çocuğun bombardıman altında kalması çok kötü bir duygu. Şu an gıda sıkıntısı var. Marketlerde ekmek yok, süt yok diğer kişisel şeyler yok.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ukrayna Hava Kuvvetleri, düzenlenen operasyon kapsamında Ukrayna topraklarındaki Rusya ordusuna ait askeri araçları ve hava savunma sistemlerini vuruyor. Son olarak Rus ordusuna ait 2 BUK hava savunma sistemi ve 1 tank Bayraktar TB2 Siha tarafından imha edildi.

Ukrayna ordusu ayrıca, dün gece Vasilkov ve Brovary şehirlerinde Rus ordusuna ait 2 savaş uçağının düşürüldüğünü duyurdu. Açıklamada, 28 Şubat’tan bu yana Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından Rusya’ya ait Su-30 ve Su-35 tipi toplam 5 savaş uçağının düşürüldüğü belirtildi.

Kievde Türk vatandaşı yaşadığı dehşeti anlattı... Korkudan küvette yatıp kalkıyor

CNN TÜRK’te konuşan Türk vatandaşı Celal İskenderzade Kiev’de kaldığı evde banyoda korunduğunu anlattı. İskenderzade şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

Kiev’de yaşıyorum. Yorgan döşek ile bombardımana karşı banyoda kalıyorum. Cumhurbaşkanlığı tarafında yaşıyordum ancak saldırılar dolayısı ile karşı yakaya geçtim, burası biraz daha güvenli. Evimde evcil hayvanım vardı maalesef alamadım.

Sokağa çıkma yasağı vardı bugün bitti. Şehirler arası köprüler Ukraynalı askerler kontrolünde. Metrolar çalışmıyor. Aileler ellerinde bavullarla duruyor. Bir çocuğun bombardıman altında kalması çok kötü bir duygu. Şu an gıda sıkıntısı var. Marketlerde ekmek yok, süt yok diğer kişisel şeyler yok. Cumartesi günü ne varsa aynıları var.

Kievde Türk vatandaşı yaşadığı dehşeti anlattı... Korkudan küvette yatıp kalkıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!