IŞİD karşı saldırıda mülteciler zorda

Güncelleme Tarihi:

IŞİD karşı saldırıda mülteciler zorda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2016 03:41

SURİYE’nin kuzeyinde muhalif Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile müttefiklerinin Azez’den Türkiye sınırı boyunca geçtiğimiz günlerde IŞİD’e karşı başlattığı operasyonların sonuçsuz kalması bölgedeki kamplarda yaşayan Suriyeli yerinden edilmiş sivillerin durumunu tehlikeye attı.

Haberin Devamı

Bu kamplarda ve çatışma bölgesindeki köylerde kalan 16 bin kişi Türkiye sınırına dayandı. Türkiye’nin burada kalanların tüm insani ihtiyaçlarını karşıladığı bu kamplarda, 120 bin kişi barınıyor. Ancak IŞİD’in ilerleyişiyle bu kamplardan bazıları çatışma bölgesinde kaldı. Sınırdaki kilit El Rai (Çobanbey) kasabasını 7 Nisan’da ele geçiren muhalifler, burayı 11 Nisan’da kaybetmişti.

SINIR KAPALI: AFAD koordinasyonunda yapılan risk analizinde, IŞİD ve Esad rejim güçlerinin kamplara ve sınır hattına saldırması durumunda 200 bine yakın kişinin göç etmesinin beklendiği tespiti yapıldı.

HALEP SENARYOSU: AFAD’ın başkanlığında yapılan değerlendirmede, Halep’e yönelik bir saldırı durumunda ise 1 milyona aşkın sivilin göç etmesinin beklendiği, yeni göç dalgasının da Türkiye’ye yöneleceği endişesi dile getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!