Fransızların yarısı yeni iş yasasına karşı

Güncelleme Tarihi:

Fransızların yarısı yeni iş yasasına karşı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2017 09:46

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, “İşsizliğin sürekli artışını engelleyecek derin ve tümden bir değişiklik getiren reform” olarak tanımladığı yeni çalışma yasasına, halkın yarısından fazlasının karşı olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

HARRIS Interactive’in yaptığı araştırmaya göre, Fransızların yüzde 58’i çalışma yasasının kamuoyuna duyurulduğu şekliyle değiştirilmesini istemiyor. Halkın yüzde 71’i yapılacak değişikliklerin sendikaların gücünü azaltacağı görüşünü paylaşırken, yarısından fazlası da işçilerin çalışma koşullarının kötüleşeceğini düşünüyor.
Fransızların yüzde 43’ü yasadaki değişikliklerin Fransız şirketlerin rekabet gücünü artıracağı, yüzde 31’i ise işsizlikte düşüş sağlayacağı görüşünü ifade ediyor.
Hükümetin yasa değişikliğini normal kanunlaştırma yolu yerine hükümet kararnamesi yöntemiyle değiştirmeyi planlaması kamuoyunda tepkilere neden oluyor.
Yasanın 36 değişiklik öngören beş kararname ile değiştirilmesi bekleniyor.

PERŞEMBE GÜNÜ AÇIKLANMIŞTI
Fransa Başbakanı Edouard Philippe, ülkede büyük tartışmalara neden olan çalışma yasasındaki değişikliklere ilişkin hükümetin hazırladığı planı perşembe günü sendika temsilcileri ve kamuoyu ile paylaşmıştı.
Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yasayı, “İşsizliğin sürekli artışını engelleyecek derin ve tümden bir değişiklik getiren reform” diye tanımlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!