Fransa'da intihar bombacısı olduğu sanılan bir kişi polis merkezinin dışında öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Fransada intihar bombacısı olduğu sanılan bir kişi polis merkezinin dışında öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2016 13:53

Fransa, başkent Paris'te üzerinde bomba düzeneği olduğundan şüphelenilen bir kişinin polis merkezine girmeye çalışırken öldürüldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Yetkililer, söz konusu kişinin elinde bıçak olduğunu, üzerinden tellerin sarktığını ve yanında bomba düzeneği bulunduğunu duyurdu.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henry Brandet, "Perşembe sabahı bir adam, karakolun girişinde bir polise saldırmaya çalıştı. Akabinde polis tarafından vuruldu" dedi.

Brandet, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'ün olay yerine hareket ettiğini belirtirken, bomba ekiplerinin incelemelere başladığını açıkladı.

Haberin Devamı

Fransada intihar bombacısı olduğu sanılan bir kişi polis merkezinin dışında öldürüldü

AFP haber ajansı, polis tarafından öldürülen saldırganı kaldırımda yatarken yansıtan bu kareyi paylaştı. Fotoğrafla birlikte verilen bilgide, adamın yanında büyük bir bıçak bulunduğu belirtildi. 

BOMBA DÜZENEĞİ SAHTE 
Reuters'a konuşan bir polis sendikası kaynağı ise, vurulan şahsın üzerindeki bomba düzeneğinin sahte olduğunu, bomba imha ekiplerinin de bu bilgiyi doğruladığını söyledi.

Associated Press'in haberine göre; Fransız polisi, Paris'in kuzeyinde yaşanan olayı "potansiyel terör saldırısı" olarak değerlendiriyor.

Fransada intihar bombacısı olduğu sanılan bir kişi polis merkezinin dışında öldürüldü

Polis güvenlik önlemlerini sıkılaştırırken, bölgedeki yayaların üzerini aradı.

Saldırının yaşandığı Goutte d'Or bölgesinde okulların kapatıldığı açıklandı. 

Haberin Devamı

Olay, geçen yıl 7 Ocak'ta Fransız hiciv dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki ofisine düzenlenen terör saldırısının yıldönümünde yaşandı.

Geçen yılı terör saldırılarının gölgesinde geçiren Fransa, en son 13 Kasım'da eşzamanlı ve koordineli terör eylemlerinin hedefi olmuştu. Paris'i kana bulayan ve IŞİD'in üstlendiği saldırılarda 130 kişi hayatını kaybetmişti. 

13 Kasım saldırılarında en çok can kaybı Bataclan Konser Salonu'nda yaşanmış, 89 kişi teröristlerin silahlı ve bombalı saldırılarına hedef olarak feci şekilde can vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!