Fransa Nijer’den tamamen çekiliyor

Güncelleme Tarihi:

Fransa Nijer’den tamamen çekiliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2023 07:00

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Nijer’de cunta yönetiminin, ülkenin hava sahasını, ticari uçuşları da kapsayacak şekilde Fransa’ya kapatmasının ardından Fransız askerlerinin ve Fransız büyükelçinin ülkeden çekileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Fransız TF1 ve France 2 kanallarına konuşan Macron, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Bazoum ile telefon görüşmesi yaptığını ve ona Fransız büyükelçinin Paris’e çağrılacağını ve askeri anlaşmanın sona ermesiyle ülkedeki bin 500 Fransız askerinin yıl sonuna kadar ülkeye döneceğini söylediğini aktardı. Macron, bu durumun Sahel bölgesindeki Fransız etkisine ve terörle mücadele operasyonlarına büyük bir darbe vuracağını belirtti.

BÜYÜKELÇİ DİRENİYORDU

Nijer’de 26 Temmuz’da iktidarı ele geçiren askeri yönetim, 25 Ağustos’ta Fransa’nın Niamey Büyükelçisi Sylvain Itte’yi ‘Persona non grata’ (İstenmeyen adam) ilan ederek ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre tanımış ancak Büyükelçi Itte, ülkeden ayrılmayı reddetmişti. O tarihten bu yana Fransız elçilik binasına gıda girişine izin verilmiyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!