Fransa Cumhurbaşkanı Hollande 'IŞİD' dedi, terör örgütü de üstlendi

Güncelleme Tarihi:

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande IŞİD dedi, terör örgütü de üstlendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2015 12:02

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, dünyayı sarsan Paris saldırılarının sorumlusunun terör örgütü IŞİD olduğunu açıkladı. IŞİD de Fransızca ve Arapça yayımladığı açıklamayla, saldırıları üstlendi. Örgüt, katliamın, IŞİD kontrolündeki topraklara düzenlenen hava saldırılarına cevap olarak yapıldığını duyurdu.

Haberin Devamı

Paris saldırılarının plan ve organizasyonunun ülke dışında yapıldığını söyleyen Hollande, eyleme Fransa içinden yardım edildiğini belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande IŞİD dedi, terör örgütü de üstlendi

Saldırı sırasında Stade de France'da bulunan Hollande, korumalar tarafından böyle çıkarılmıştı. 

ÜÇ GÜN ULUSAL YAS

Hollande ayrıca, Fransa'da katliam nedeniyle üç günlük ulusal yas ilan edildiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı saldırıları IŞİD tarafından yapılmış bir "savaş eylemi" (un acte de guerre) olarak niteledi.

Haberin Devamı

İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Suriye görüşmeleri öncesi Paris saldırıları ile ilgili basına açıklama yapan Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ise terörle mücadelede uluslararası işbirliğinin hiç olmadığı kadar gerekli olduğunu söyledi.

Fabius, "Buraya Cumhurbaşkanı adına geldim. Terörle mücadelede uluslararası işbirliği yapmak hiç olmadığı kadar gerekli. Viyana'daki görüşmelerde de IŞİD'le uluslararası mücadelede somut olarak nelere önem verilebileceği üzerine görüşmeler gerçekleştirilecektir" dedi.

IŞİD ÜSTLENDİ

Haberin Devamı

IŞİD'den yapılan açıklamada, saldırıların, "üzerlerinde patlayıcı düzenek bulunan ve makineli tüfek taşıyan" sekiz militan tarafından düzenlendiği belirtildi.

IŞİD, katliamın, "Fransa'nın mevcut politikalarını sürdürmesi halinde en büyük hedef olarak kalmaya devam edeceğini göstermek için yapıldığını" ifade etti.

Açıklamada, kanlı eylemin, "IŞİD kontrolündeki topraklara düzenlenen hava saldırılarına ve Hazreti Muhammed'e yapılan hakaretlere cevap olarak" gerçekleştirildiği belirtildi.

IŞİD'DEN VİDEO

Reuters haber ajansı, Paris saldırılarının ardından IŞİD'in bir video yayınladığını bildirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande IŞİD dedi, terör örgütü de üstlendi

Haberin Devamı

Ne zaman çekildiği belirsiz olan videoda, Suriye'ye gidemeyen IŞİD destekçileri, Fransa'da saldırı düzenlemeye teşvik ediliyor.

 

#ParisİçinAğlıyoruz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!