Fransa 148 sığınmacı daha aldı

Güncelleme Tarihi:

Fransa 148 sığınmacı daha aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 13:21

Avrupa Birliği'nin (AB) sığınmacı paylaşımı kararı çerçevesinde Yunanistan'dan yola çıkan 148 sığınmacı Fransa'ya geldi.

Haberin Devamı

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Liberation gazetesi için kaleme aldığı makalede 148 sığınmacının Fransa'da ağırlanacağını duyurdu.

Bu çerçevede, sabah 06.00 civarında Yunanistan'dan hava yoluyla gelen sığınmacıların Charles de Gaulle Havaalanı'na ulaştığı bildirildi.

Sığınmacılardan 80'inin Aquitaine, 60'ının Franche-Comte ve geri kalanının ise Nord-Pas de Calais bölgesinde ağırlanacağı belirtildi. 

Cazeneuve, makalesinde ayrıca Fransa'nın geçen yıl 80 bin sığınmacının iltica başvurusunu kabul ettiğini bildirdi.

Almanya ve Avusturya gibi ülkelerin sığınmacıların ağırlanması açısından daha elverişli coğrafi ve ekonomik şartlara sahip olduğunu öne süren Cazeneuve, Fransa'nın İngiltere'den daha fazla sığınmacı aldığını kaydetti.

Sığınmacılar için Fransa'dan İngiltere'ye geçiş noktası olan Calais'deki sığınmacı kamplarının bir bölümünün yıkılmasına ilişkin görüşlerini de paylaşan Cazeneuve, bölgedeki sığınmacıların soğuk hava şartlarında yaşam mücadelesi verdiğini ve kampın tahliyesiyle daha sağlıklı koşullardaki merkezlere geçtiklerini ifade etti.

Cazenueve yaklaşık 2 bin 900 sığınmacının söz konusu merkezleri tercih ettiğini belirtti.

Öte yandan Calais yakınlarındaki Grande-Synthe kentinde ülkede uluslararası normlara uygun olan ilk sığınmacı kampının açıldığı bildirildi.

La Voix du Nord gazetesine bilgi veren Sınır Tanımayan Doktorlar yetkilisi Angelique Muller 2 bin 500 kişilik olarak tasarlanan kampın şu ana kadar inşa edilen ahşap barınaklarla bin 500 kişilik kapasiteye ulaşacağını aktardı.

AB'nin sığınmacı paylaşımı kararı çerçevesinde Fransa, 30 bin sığınmacıyı kabul edeceğini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!