Calais’te mülteci karşıtı protesto

Güncelleme Tarihi:

Calais’te mülteci karşıtı protesto
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 09:57

Fransa’nın Manş Denizi kıyısındaki liman kenti Calais’de göçmen karşıtı protesto düzenlendi.

Haberin Devamı

CALAIS’deki otoyola sabah saatlerinde çıkan traktör, kamyon ve tırlar, şehrin beş kilometre yakınındaki sığınmacı kampı Jungle’ın kapatılması için trafiği felç etti. Üzerlerinde “J’aime Calais” (Calais’yi seviyorum) yazan tişörtlerle kapattıkları otoyolda yürüyen eylemciler, sığınmacı kampının şehrin turizmini ve ekonomisini kötü etkilediği ve acilen kapatılması gerektiğini savundu. Kamyon ve traktörlerin yol kapatma eyleminin ardından dükkan sahipleri de insan zinciri oluşturarak protestoya destek verdi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı gösteri boyunca, Jungle’daki sığınmacılara gün boyu kamptan çıkmamaları tavsiyesinde bulunulduğu öğrenildi.

NÜFUSU 10 BİNİ AŞTI

Afganistanlı Abdel (27), Fransız polisinin iki gündür kamptaki herkesi, protesto günü asla kampı terk etmemeleri konusunda sıkı sıkıya tembihlediği bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Nüfusu geçen yıla oranla iki kat artırarak yaklaşık 10 bin kişiyi bulan Jungle’ın yakın zamanda tamamen kapatılacağı kaydedildi. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, geçen hafta Calais’yi ziyaret ederek Calais Belediye Başkanı Natacha Bouchart ile görüşmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!