Almanya'da yabancı düşmanlığı artıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyada yabancı düşmanlığı artıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2016 10:01

Aşırı sağcı NPD, Almanya’nın Hessen Eyaleti’nde yer alan Büdingen’de yürüyüş yaptı.

Haberin Devamı

NPD Hessen yönetiminin başını çektiği yaklaşık 150 kişilik grup, mülteciler ve başta Türkler olmak üzere göçmenlere karşı saldırgan bir dil kullandı. Sık sık “Ali, Mehmet, Mustafa, Ankara’ya” sloganı attı.

Almanyada yabancı düşmanlığı artıyor


Polis çemberinde kent merkezinde yürüyüşe geçen grup, Almanya’da büyük değişim olacağını ve Başbakan Angela Merkel’in sonunun geldiği iddia edildi.

Gösteride ayrıca polisin de mültecilere karşı artık işini yapamaz durumda olduğu ve halkın kendisini korumak için milisler kuracağı yönünde görüşler ileri sürdü.

Almanyada yabancı düşmanlığı artıyor


KAFALARDAN SİLİNMELİ

NPD’nin bu yürüyüşüne, siyasi partiler, sendikalar, kiliseler, Alevi toplumu ve Musevi cemaatinden oluşan yaklaşık bin kişi karşı miting düzenledi.

Karşıt göstericiler, NPD’lilere ‘Büdingen kozmopolittir’, Büdingen nazilerden arındırılmış bölgedir’, ‘Irçılık kafalardan silinmeli’ diyerek tepki gösterdi. Büdingenliler, aşırı sağın yürüyüş yaptığı güzergahta bekleyerek “naziler defolun” diye bağırdı. 

Haberin Devamı

Almanyada yabancı düşmanlığı artıyor

Aşırı sağcı grup, Hitler’in iktidara geldiği ve nazilerin Berlin Brandenburg Kapısı’nda meşaleli yürüyüş yaptığı 30 Ocak 1933’ün 83’üncü yıl dönümünde meşalelerle yürümek istemiş, ancak önce Kassel Yüksek İdari Mahkemesi, ardından da Danıştay meşalelesiz yürüyüşe izin vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!