208 bin seçmen 18 belediye: KKTC halkı yerel yöneticileri belirledi

Güncelleme Tarihi:

208 bin seçmen 18 belediye: KKTC halkı yerel yöneticileri belirledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2022 07:00

KKTC’de dün 208 bin seçmen, COVID-19 önlemleri olmadan ilk kez sandık başına gitti ve 4 yıllığına 18 belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, muhtar ve azaları belirledi.

Haberin Devamı

İki yıl önce Cumhurbaşkanlığı ve bu yıl şubat ayında genel seçimleri maske, mesafe ve eldiven kurallarıyla gerçekleştiren Kıbrıs Türk halkı, bu kez pandemi önlemi olmadan oy kullandı. En büyük belediyeler, başkent Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa’da, sol partilerin adayları kazandı.

SANDIKTA SOLUN BAŞARISI

208 bin 326 kayıtlı seçmen, belediyeler reformu çerçevesinde sayısı 28’ten 18’e düşürülen belediyelerin yeni yönetimlerini seçti. Lefkoşa’da Mustafa Akıncı’nın partisi diye bilinen soldaki Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP)’nin adayı, iki dönem üst üste başkan seçilen Mehmet Harmancı, Gazimagosa’da sol kulvardaki ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) adayı Süleyman Uluçay, Girne’de CTP adayı Murat Şenkul sandıktan zaferle çıkan isimler oldu. 24 yıl ile en uzun süredir görevde bulunan iktidardaki Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) adayı Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ise 7’nci defa yeniden seçildi.

Haberin Devamı

208 bin seçmen 18 belediye: KKTC halkı yerel yöneticileri belirledi

CEP TELEFONLARINA İZİN YOK

KKTC’de önceki seçimlerde bazı seçmenlerin kullandıkları oyların fotoğrafını çekmesi nedeniyle bu defa cep telefonlarıyla kabinlere giriş izin verilmedi. Seçmenler kimlik kartlarını göstererek oy kullandı. Sabah 06.00’da başlayan ve akşam 18.00’e kadar devam eden oy verme süresinde alkollü içki satan yerler ile eğlence mekânları kapalı kaldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!