Dostlarımın gururlandıran etkinlikleri

Her gün bir açılış, bir konser, bir tanıtım. Geçen hafta da böyle geçti. Elle Stil ödülleri, Salt açılışı ve Çağdaş Sanat Fuarı arada. Üstelik hepsinde de bir dostumun parmağı var...

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea7d0cf018fbb8f883420b

Hayatımın ilk jüri üyeliğini Elle dergisine borçluyum. Görevimiz yılın moda tasarımcısını, genç moda tasarımcısını, mücevher tasarımcısını, fotoğrafçısını ve mekanını seçmek. Okurların oylarıyla da yılın işadamı, işkadını, kadın-erkek oyuncu, kadın-erkek müzik starı ve stil ikonu seçilecek.Kazananlar ödüllerini 2 Aralık’ta Esma Sultan’daki ödül töreniyle alacak. Kurayla belirlenecek 10 kişi de geceye davet edilecek. Geçen yıl Ferragamo ve Missoni ailelerinin temsilcileri Esma Sultan’daydılar örneğin. Bu yıl Tommy Hillfiger geliyor. Biz seçimimizi yaptık ama çorbada tuzu olsun isteyenler www.ellestyleawards.com’dan oylamaya katılabilir.

Haberin Devamı

GELELİM SALT GALATA’YA

Böyle parçalı bir yazıyla anlatılabilecek bir mekan değil. Koca bir yazıyı hatta koca birçok yazıyı hak ediyor. Ama İstanbul’a böyle bir mekan armağan ettiği için Garanti Bankası’na teşekkür etmezsem uyku tutmaz. Bankalar Caddesi’ndeki tarihi Osmanlı Bankası binası Salt Galata, tıpkı Salt Beyoğlu gibi Garanti’nin güncel sanattan mimarlığa, tasarımdan kent yaşamına birçok alanda geliştirdiği programlara ev sahipliği yapacak.
15 bin metrekarelik bir mekan. Yenilenme projesini tıpkı Salt Beyoğlu’ndaki gibi Han Tümertekin yapmış.  Açılış sergilerinden ilki olan, ‘Geçmişe Hücüm: 1753-1914 Osmanlı İmpartorluğu’nda Arkeolojinin Öyküsü’, arkeolojinin zengin ve karmaşık hikayesini göz önüne sererken, Gülsün Karamustafa’nın Avusturyalı iki kadın mimarın köy Enstitüleri
için hazırladıkları ilkokul prototipinden yola çıkarak oluşturduğu çarpıcı enstalasyonu
‘Peçesi Açılan Modernizm’, fena halde düşündürtüyor.  ’Açık Arşiv’ proje dizisinin ilki olduğu söylenen Tayfun Serttaş’ın 1935’ten
1985’e kadar kesintisiz fotoğrafçılık yapan Maryam Şahinyan’ın sokakta bulunan arşiviyle hazırladığı sergisiyse resmen alt üst ediyor.
Salt’ın kalıcı koleksiyonu ‘Osmanlı Bankası Müzesi’, özel bir banka tarafından kurulan ilk müze.. Tasarımı Bülent Erkmen, arşiv çalışması Prof. Edhem Eldem tarafından yapılan müzenin sergileme tasarımı da Yeşim Bakırküre ile Ypsilon Tasarım tarafından gerçekleştirilmiş.
Robinson Cruose Kitabevi, Doors grubunun işlettiği kafeterya ve tasarım objeleri satılan dükkanlar da var mekanda. Girişler ücretsiz.

Haberin Devamı

EN GENÇ YETMİŞLİK

Altı yıl önce sevgili dostum Ali Güreli tarafından düzenlendiğinde sanatseverler dışında fazla kişinin ilgi göstermediği Çağdaş Sanat Fuarı, bugün uluslararası platformda adından söz edilen başarılı bir organizasyon. İrili ufaklı alanlarda boy gösteren galeriler Lütfü Kırdar Kongre Salonu’nun iki katına yayılmış durumda.
Resmi açılış öncesi gittiğim basın gecesi o kadar kalabalıktı ki, kimi stantları gezme fırsatım bile olmadı. Ama kalabalığı yara yara fuarın bu yılki onur konuğu sevgili dostum Komet’in sergisine gittim. Komet insanı hep şaşırtır, hiçbir sergisi bir önceki gibi değildir.  Bu sergisinde beyaz tuvaller üzerine o müthiş kara mizahını resmetmiş. Yetmiş yaşını da kutluyor aynı zamanda. Tanıdığım en genç yetmiş...

Yazarın Tüm Yazıları