Devenin boynu

DEVEYE sormuşlar: ‘‘Neden boynun eğri..’’ ‘‘Nerem doğru ki’’ demiş..

Fenerbahçe'nin neyini eleştireceksin? Futbolunu mu, sahada dizilişini mi, teknik yönetimini mi?

Takım sahaya çıkıyor, Ortega yok.. Ortega'nın ölüsü şu Fenerbahçe'de oynar.. Hani takım çok iyi olur da, ses çıkarmazsın.. Ama, tel tel dökülen, hiçbir oyuncusu ne yaptığını bilmeyen bir ekipte, onu 65. dakikada oyuna almak ayıp..

Gaziantepspor'a karşı hiçbir önlem düşünülmediği, baştan belli.. Belki de hiç izlenmemiş.. İlk 45 dakika oynayan ve sakatlandığı için ikinci yarıya çıkamayan Preko, önünde geniş alan bulduğu zaman Türkiye Süper Ligi'nin en etkili forvetlerinden biri.. Neredeyse sahanın tamamını arşınlıyor, önlem yok.. Mustafa Şahintürk, geride sürpriz adam olarak tehlikeli bir isim.. Çok iyi dripling yapan, atak başlatan ve iyi şut atan bir oyuncu. İlk yarıda serbest oynuyor, önlem yok. Bir penaltı yaptırdı, bir enfes şutunu da Rüştü kurtardı. Ayrıca, Gaziantepspor'un her tehlikeli atağının başlangıcı ve devamında imzası vardı. Fenerbahçe savunması, Rüştü hariç evlere şenlikti. Rüştü de olmasa, delik deşik olacaklardı. Fatih'in daha doğru dürüst bir maçını görmedim. Kırmızı kartla oyundan atılması da cabası.. Mustafa, sadece adam markajı verildiği zaman bu takımda oynayabilir. Son dakikalarda takımına 1 puan kazandırmasına rağmen, Ogün de dün dağınıktı ve ağır kaldı.

GAZİANTEP'E YAZIK OLDU

Orta alanda Steviç ile Johnson, didişmekten başka bir şey yapmadı. Kanatlarda Ali Güneş'le Cem Karaca'nın varlığı ile yokluğu belli değildi. Cem Karaca bence, şarkı söylemeyi denesin. Bunların ikisine de Fenerbahçe forması XXL gelir. Washington ile Serhat da ileride uyum sağlayamıyor. Washington, bildiğimiz Washington.. Arada sırada görünüp, idare edeceğini sanıyor. Yok öyle yağma.. İkinci yarıda Cem Karaca'nın yerine giren Rapaiç de ne kokuyor, ne bulaşıyor..

Gaziantepspor'a gerçekten yazık oldu.. İki puanı, biri haksız penaltıdan olmak üzere son 5 dakikada yedikleri 2 golle yitirdiler. Preko'nun sakatlanması onlar için büyük şanssızlıktı ve takımın hücum gücünü olumsuz etkiledi. Bu nedenle forvete alınan Mustafa Şahintürk de ilk yarıdaki aktivitesini kaybetti. İki gol atan Kemal ve savunmada Alper mükemmel oynadı. Geçen sezon Denizlispor'a kiralanan ve orada müthiş bir performans gösteren Alper, aynı başarıyı kendi takımında da tekrarlıyor. Bu Alper ile Kemal, çok yakında A Milli Takımımız'ın ‘‘yıldız oyuncusu’’ olacaklar.. Bunu bir kenara yazın!
Yazarın Tüm Yazıları