Demirtaş’a 3 partiden tepki

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş’a 3 partiden tepki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2015 22:29

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ilk kez bağımsız devletten söz ederek bölünme ihtimalini gündeme getirmesine hem hükümetten hem de CHP ve MHP’den tepki geldi:

Haberin Devamı

BİRLİĞİMİZE MEYDAN OKUMA

Yalçın Akdoğan (Başbakan Yardımcısı): HDP yönetiminin ayrılıkçı, ırkçı, şiddet yanlısı bir dile savrulması, demokrasimize ve birliğimize karşı meydan okumadır. PKK’nın 80’li yıllardaki ayrılıkçı tezlerini hortlatmak, bölücü bir dil kullanmak, şiddeti savunmak büyük bir yanılgıdır. Terörün avukatlığına soyunanlar şiddeti körüklüyorlar. Yüzde 10 oyu Kandil’e ciro edenler, seçmenlerine ihanet ederler.

ÇOK SIKINTILI CÜMLELER

Gürsel Tekin (CHP Genel Sekreteri): Bu konuda gerek hükümet, gerekse bu çözüm süreci taraflarının, Türkiye’yi bu noktaya getirmesinde çok büyük veballeri vardır. Türkiye’nin barışa, kardeşliğe ihtiyacının olduğu bir dönemde negatif cümleler gerçekten Türkiye açısından çok sıkıntılı cümlelerdir. Sadece sayın Selahattin Demirtaş değil, aynı zamanda hükümet yetkilileri dahil olmak üzere bütün siyasetçiler bu süreçte bu negatif, ayrıştırıcı dilden kurtulması lazım. Çünkü çok tehlikeli şeylerdir bunlar.

Haberin Devamı

İHANET PROJESİ

Oktay Vural (MHP Grup Başkanvekili): Demirtaş dış güçlerden de aldığı cesaret neticesinde, 100 yıl öncesine rafa kaldırdığımız projeleri yeniden gündeme getirerek emperyalist güçlerin oyuncağı olduğunu ortaya koymuştur. Bu ifadeler, 100 yıl önce Sevr ile dayatılanların aynısıdır. Demirtaş, yabancı ülkelerle birlikte hareket ederek, milli birliğimizi bozma gayreti içerisinde. Bu bakımdan yaptığı ABD ve Rusya ziyaretinden sonra kullanılan ifadeler Demirtaş’ın yabancı ülkelerin projeleri ile hareket ettiğini, PKK’nın da uluslarası bir tasarım olduğunu ortaya çıkardı. Türkiye partisi olarak ortaya konulan bu projenin bir ihanet projesi olduğu ortaya çıktı. Türkiye topraklarında fiili bir defakto bir Kürdistan inşa etme çabası karşısında herkesi birliğe çağırıyoruz.

KABUL EDİLEMEZ

Barış Yarkadaş (CHP İstanbul Milletvekili): Demirtaş, hendeklere övgü diziyor ama o hendeklerin siyaseti tıkayan, siyaseti hendeğin içine düşüren ve oradan çıkartamayan bir gelişme haline dönüştüğünü ne yazık ki göremiyor. CHP, ne hendek siyasetinden yanadır, ne tank siyasetinden yaradır. Tank da, hendek de bu ülkenin sorununu çözmez. Bir ayrılık rüzgârı estirmek, bir ayrı devlet modeli oluşturmak, kesinlikle kabul edilebilir bir tutum değildir.

Haberin Devamı

KAPATILMAK İSTİYORLAR

Selçuk Özdağ (AK Parti Manisa Milletvekili): Emperyalist devletin eli olan bir örgüt; efendilerinden böyle talimat almışlardır. Bu tür konuşmalara Mevlana’nın dediği gibi ‘testinin içinde ne varsa dışarıya o sızarmış’. İkinci olarak da partilerini kapattırmak, parlamentodan uzaklaştırılmak, ardından ‘Bize siyaset izni kalmadı’ diyerek bu şekilde emperyalist devletlere mesaj vermek istiyorlar. Demirtaş bölücülük yapıyor, ilk defa yapmıyorlar. ‘Kapatalım partiyi, dünyaya böyle çıkalım ve kirli emellerimize daha çabuk ulaşalım’ derdindeler. Yapılanlar Türkiye’nin geleceğine karşıdır. mUmut ERDEM/ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!