Darbeciye tepkiden neden rahatsızsınız

Güncelleme Tarihi:

Darbeciye tepkiden neden rahatsızsınız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 10:19

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında ülkede Türkiye aleyhine yapılan yayınlara tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Göğüş, darbe girişiminden sonra Avusturya medyasında Türkiye aleyhine yapılan yayınlara medya organlarına gönderdiği mektupla cevap verdi. Mektupta, “Darbecilere karşı ortak hareket beklerdik” ifadesini kullanan Göğüş, 15 Temmuz’dan bu yana yayınlanan haberleri, karikatürleri ve yorumları ‘üzüntü ve hayretle’ izlediğini söyledi.

246 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Türkiye’nin, 15 Temmuz gecesi darbe gişimiyle karşı karşıya kaldığını, TBMM’nin bombalandığını, sivil halkın katledildiğini, Genelkurmay Başkanı’nın rehin alındığını, TRT binasının işgal edilerek ihtilal bildirisi okutulduğunu ve demokrasiye sahip çıkan 246 vatandaşın hayatını kaybettiğini aktaran Göğüş, mektubuna şöyle dedi:

DABERCİLERE DESTEK ANLAMINA GELİR
“Dostlarımızdan, müttefiklerimizden, ortaklarımızdan ve uluslararası kuruluşlardan beklentimiz, bu zor günlerde ortak değerlerimiz temelinde Türkiye ve Türk demokrasisi ile dayanışma içerisinde olmalarıdır. Bununla beraber bazı varsayımlar ve gerçekleşmeyen olaylar üzerinden Türkiye’nin darbecilere karşı almakta olduğu yasal tedbirler ve kovuşturmalar hakkında önyargılı, haksız eleştiriler yöneltildiğini de görüyoruz. Bu tür davranışlar, darbecilere destek anlamına da gelebilir.”

Haberin Devamı

HİÇBİR DEVLETİN İKİ ORDUSU OLMAZ
“Darbenin liderleri, Türkiye’nin demokratik, laik ve sosyal devletinin yanı sıra anayasal düzenini de hedef almışlardır. Darbe teşebbüsünün arkasında terörist Fetullah Gülen Örgütü bulunmaktadır. Hiçbir devletin iki ordusu, iki yargı sistemi, iki polis teşkilatı olamaz. Darbeye iştirak edenler, bağımsız yargı organlarınca uluslararası yükümlülüklerimiz ve mevcut yasal mevzuat çerçevesinde yargılanarak, suçlu bulunanlar gerekli cezalara çarptırılacaklardır.”

AVUSTURYALILARI DA BEKLERDİK
Türkiye’de halkın demokratik direnişini desteklemek amacıyla Viyana’da yapılan gösterilerden rahatsızlık duyulmasını anlamakta zorlandığını ifade eden Göğüş, şunları söyledi:
“Avusturya’da yaklaşık 300 bine yakın Türk kökenli yaşamaktadır. Bunların 114 bini halen Türk vatandaşıdır. Televizyonlarda yakınlarını, akrabalarını, komşularını tankların altında gören insanların demokrasiye sahip çıkmak üzere sokaklara çıkması, ancak takdir edilecek bir harekettir. Sadece Türk kökenlilerin değil, Avusturyalı dostlarımızın da ellerinde bayraklarıyla dünyanın her köşesinde yapılan bu gösterilere iştirak etmesini beklerdik. Yıllardır AB’nin terör örgütleri listesinde yer alan PKK’nın açtığı çadırlar, Kürt sorununu Avusturya’ya taşıyor sayılmazken, demokrasi lehinde yapılan gösteriler neden bu kapsamda değerlendiriliyor?”

Haberin Devamı

Avusturya medyası, darbe girişimine tepki göstermek yerine darbecilerin yargılanmasından endişe duyan ve darbelere tepki gösteren Türk halkını entegre olmamakla suçlayan yayınlar yapmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!