Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meclis idam cezasını getirirse onaylarım

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meclis idam cezasını getirirse onaylarım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 20:49

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan idam cezası ve Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, TBMM’de idam cezasının geri getirilmesi yönünde karar alınırsa bunu onaylayacağını söyledi. CNN International’dan Rebecca Anderson’un sorularını yanıtlayan Erdoğan, darbe girişiminin vatana ihanet suçu olduğunu vurgulayarak, idam talebinin anayasal karara dönüşeceği yerin parlamento olacağını hatırlattı. Erdoğan, “Dolayısıyla, parlamentoda liderler görüşmek suretiyle gündemine almaları halinde, Cumhurbaşkanı olarak parlamentodan çıkacak böyle bir kararı onaylarım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan şöyle devam etti: “Terör olayları karşısında, halkımızın aldığı karar şudur, kesinlikle teröristler öldürülmelidir. Bunun başka bir çıkış noktası yok. Ben niye müebbet veya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılanı yıllarca besleyeyim, vatandaş bunu söylüyor, ‘Benim canım gitmiş, canım’. 8 yaşında, 15 yaşında, 20 yaşında gençler, taze fidanlar son olaylarda maalesef öldürüldü. Bunların tabii anneleri, babaları, tabii hepsi şu anda dertli. Bunun için bu konuda çok hassas davranmamız gerekiyor.”

Haberin Devamı

Darbe girişimin arkasında olduğu belirtilen Fethullah Gülen’in ABD’de ikamet etmesi nedeniyle konuşmasında, Türkiye ile ABD arasında suçluların iadesi anlaşması olduğunu anımsatan Erdoğan, “Siz benden istediğiniz zaman, sen benim stratejik ortağımsın, ben veriyorum, ama sen bana niye vermiyorsun” ifadesini kullandı.

15 DAKİKA DAHA KALSAYDIM ÖLDÜRÜLECEKTİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris’te kaldığı otele darbecilerin yaptığı baskında iki korumasının şehit olduğunu söyledi. Erdoğan, “Eğer Marmaris’te 15 dakika daha kalsaydım ya kaçırılmış olacaktım ya da öldürülecektim. Oradaki arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirme neticesinde oradan hareket ettik. Bu karar planlarının engellenmesine neden oldu” diye konuştu. Erdoğan darbe girişiminin olduğu gecenin devamında neler yaşadığını da şöyle anlattı: “Atatürk Havalimanı’nda kontrol kulesinin kontrolünü ele geçirmişlerdi. İstanbul Emniyet Müdürü’ne darbecilerin buradan boşaltılması emrini verdim. Operasyon sonrası kule temizlendi. Uçuş sırasında pilota havada ne kadar kalabileceğimizi sordum, 3-4 saat kalabileceğimizi söyledi. O andan itibaren F-16 uçaklarıyla üzerimizde kısa mesafede ses hızını aşarak uçuş yaptılar. Bu yapıldığında bombalamaya benzer bir ses çıkıyor. Hiçbir şekilde endişemiz olmadı. İlk açıklamamızdan itibaren Türk devleti, hükümet görevi başında olduğunu söyledik. Zaten 12 saatte her şey kontrol altına alındı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!