Çocuklara balığı sevdiren proje

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara balığı sevdiren proje
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 10:56

‘Balık Yiyorum, Sağlıklı Büyüyorum’ sloganıyla ilkokul öğrencilerine yönelik sağlık dolu bir proje başlatıldı. İlki Sarıyer İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen seminerde balık etinin faydaları ve beslenmedeki önemi hakkında bilgi verildi.

Haberin Devamı

Dardanel ve Sarıyer Belediyesi işbirliği çerçevesinde organize edilen ‘Balık Yiyorum, Sağlıklı Büyüyorum’ seminerlerinin ilki 28 Şubat’ta Sarıyer İlköğretim Okulu’nda düzenlendi. Seminerde, ilkokul öğrencilerini balık etinin faydaları ve beslenmedeki önemi hakkında bilinçlendirmenin yanı sıra ton balığıyla ilgili bilgiler de paylaşıldı.

Türkiye ve dünyadaki balık tüketiminden faydalarına, zengin Omega 3 içeriğiyle ton balığının çocukların büyüme ve gelişimine olumlu etkilerinden hangi mevsimde hangi balığın tüketileceğine, balığın içerdiği sağlıklı vitaminlerden minerallere kadar balıkla ilgili pek çok bilimsel konu öğrencilere aktarıldı.

BALIK TÜKETİMİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ

Özellikle okul çağındaki çocukların bolca balık tüketmesi gerektiğinin önemine dikkat çeken Dardanel Pazarlama Müdürü Halit Giray, “Balık eti çocukların gelişimi ve sağlıklı büyümesi açısından büyük önem taşıyor. Dardanel olarak balık tüketimini artırmak ve her mevsim ulaşılabilir ton balığını sevdirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ‘Balık Yiyorum, Sağlıklı Büyüyorum’ seminerlerini sürdürülebilir kılarak daha çok çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. 

Haberin Devamı

BİR YILDA 8 KİLOGRAM

Türkiye’de balık tüketiminin yeterli seviyeye ulaşmadığını ifade eden Sarıyer Belediyesi Su Ürünleri Yüksek Mühendisi İrem Köse ise “Dünyada 1 yılda kişi başı ortalama 16 kg balık tüketilirken bu rakam ülkemizde 8 kilograma düşüyor. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde balık yeme kültürü çok zayıf. Bu projeyle yıllık kişi başı 8 kilogram balık tüketimini 16 kilograma çıkarmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Sarıyer ilçe sınırları kapsamındaki dört okulun 2016-2017 eğitim dönemi boyunca ziyaret edileceği proje kapsamında yaklaşık bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!