Çilem Doğan'ın avukatından bu fotoğraf için açıklama

Güncelleme Tarihi:

Çilem Doğanın avukatından bu fotoğraf için açıklama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 16:54

Eşini öldürmekten 15 yıl hapis cezasına mahkum edildikten sonra 50 bin lira kefaletle tahliye edilen Çilem Doğan'ın (Karabulut) avukatı Ayanoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın ziyaretiyle ilgili açıklama yaptı. Ayanoğlu, "Müvekkilimin ve ailesinin hiçbir şekilde hiçbir siyasi partiyle bağı yok" dedi.

Haberin Devamı

Adana'da kocasını öldürdüğü iddiasıyla 15 yıl hapis cezasına mahkum edilen ve hakkında 50 bin lira kefaletle tahliye kararı verilen Çilem Doğan'ın (Karabulut) avukatı İsa Ayanoğlu, HDP Eş Gelen Başkanı Figen Yüksekdağ tarafından ziyaret edilen müvekkilinin ve ailesinin hiçbir siyasi partiyle bağı bulunmadığını bildirdi.

Avukat Ayanoğlu, Doğan ile düzenlediği basın toplantısında, tahliye kararının çeşitli çevrelerde sevinçle karşılandığını ancak tasvip edilmeyen olayların da yaşandığını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın, dün Çilem Doğan'ın bilgisi dışında kendisini evinde ziyaret ettiğini belirten Ayanoğlu, şöyle konuştu:

"Fakat bu, geçmiş olsun dileklerini aşıp siyasi rant sağlama amacına dönüştü. Müvekkilimin ve ailesinin hiçbir şekilde hiçbir siyasi partiyle bağı
yok. Kendisinin ve ailesinin, HDP gibi terörle bağını kesmemiş parti ile herhangi bir ilgisi bulunamaz. Kamuoyuna, Çilem'e ve aileye HDP Eş Genel Başkanı
sahip çıkıyormuş gibi lanse edildi. Bunu doğru bulmuyoruz. Davamızın siyasi bir amaç uğruna kullanılmasına ve lekelenmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu bir ceza davasıdır, hukuk çerçevesinde kalmalıdır. HDP'lilerin de davranışlarını bu anlamda doğru bulmuyorum. Siyasi şova çevirmeleri kabul edilebilir değil."

Haberin Devamı

Ayanoğlu, müvekkilinin ailesinin, öldürdüğü kocasının yakınları tarafından tehdit edildiğini söyleyerek koruma talebinde bulunacaklarını da kaydetti.

Çilem Doğan ise Yüksekdağ'ın, ziyaretine geleceğinden haberi olmadığını ifade ederek, "Benim ve ailemin siyasetle ilgisi yok. Bunun bu şekilde sırf magazin köşesi olarak kullanılması beni çok huzursuz etti. Özgürlüğümü yaşayayım derken kamuoyundan böyle tepki almam hiç hoş değil. Haberimiz olmadan gelmişler. Beni siyasi amaçla kullanmaları hoşumuza gitmedi" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!