Can Dündar'ın annesi Öznur Dündar: Hakimlerimizle gurur duydum

Güncelleme Tarihi:

Can Dündarın annesi Öznur Dündar: Hakimlerimizle gurur duydum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 01:27

Anayasa Mahkemesi'nin, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında verdiği "ihlal" kararının ardından, Dündar'ın annesi Öznur Dündar da Silivri Cezaevi'nin önüne geldi. Öznur Dündar, "O kadar güzel bir karar verdiler ki... Hakimlerimizle gurur duyuyorum. Başka söyleyecek bir şeyim yok" dedi.

Haberin Devamı

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Öznur Dündar, “Bu adalet hepimize lazım. Çok mutluyum, herkese teşekkür ediyorum. Hakimlerimiz sağ olsun, var olsunlar. O kadar güzel bir karar verdiler ki... Hakimlerimizle gurur duyuyorum. Başka söyleyecek bir şeyim yok" dedi.

Yazar ve müzisyen Zülfü Livaneli de şöyle konuştu:“Bugün çok sevinçli bir gün. Bu geceyarısı burada toplanan insanlar hem Can Dündar ve Erdem arkadaşımızın çıkışını, tabiî ki büyük bir sevinçle kutluyoruz, hem de dün Cerattepe kararı, çok sevindirici gelişmeler oldu. Yaptığı haber yüzünden içeride yatması ve bu haber de itiraf edildiği halde içeride yatmaları ülkemize yakışmıyordu. Suriye'ye giden silah yüklü TIR'lar yüzünden arkadaşlarımız içeride yatıyordu. Oysa Başbakan bunu bir Arap televizyon kanalında açık açık söyledi.

Haberin Devamı

Demek ki Başbakan bunun en büyük tanığı. Hukuk bir nebze de olsa yerini buldu. Birkaç kere görüşmek için geldik, göstermediler. Ama şimdi görüşeceğiz."Gazeteci Nebil Özgentürk de, “Artık Can özgürlüğüne kavuşacak biraz sonra. Çok heyecanlıyım ve çok duyguluyum. Çok sevdiğim bir arkadaşım. Çok duyarlı bir insan. Ülkesini seven, memleketimizin çok değerli evlatlarından biri. Umut ediyorum ki hiç kimse haksız yere buraya gelmez. Babamın bir lafıdır; Ankara'da hukukçular her zaman vardır" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!