Dilek Dündar: Çok güzel bir karar

Güncelleme Tarihi:

Dilek Dündar: Çok güzel bir karar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 22:06

Eşi Can Dündar’ı karşılamak için Silivri Ceza İnfaz Kurumu önüne gelen Dilek Dündar ”Anayasa Mahkemesi çok güzel bir karar verdi. Siyaset üstü olduğunu gösterdi. Biz de Canları almaya geldik” dedi. Erdem Gül'ün eşi Aslı Gül ise kararın evrensel hukuk normları açısından Türkiye’nin itibarını kurtardığını söyleyerek Anayasa Mahkemesi'nin şu mesajı verdiğini söyledi: Düşünün, düşündüğünüzü ifade edin, ifade etmekten korkmayın

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı sonrası tahliye edilmesi beklenen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül için cezaevi önünde heyecanlı bekleyiş sürüyor. Amerika’dan döndüğü gibi ayağının tozuyla Silivri’ye gelen Dilek Dündar gazetecilerin sorularını cevapladı. Dündar, bu kararı hep beklediğini belirterek şöyle konuştu: ‘Herhangi bir suç teşkil eden bir şey yapmamışlardı. Sadece gazetecilik yapmışlardı. Bunun için biraz uzun süren bir alıkoyma olmuştu. İnşallah bir daha böyle şeyler hiçbir gazetecinin başına gelmez. Herkes haberini özgüvenle, ‘tutuklanacağım, işimden kovacağım’ diye yapmaz. Basın için güzel bir gün olur inşallah''

Haberin Devamı

Gazetecilerin “3 ay içinde sizin evinizde, ailenizde neler değişti?” sorusuna ise Dilek Dündar şöyle cevap verdi: “Ben biraz çok yoğun bir çalışmaya girdim. Özellikle yurtdışında ve yurtiçinde görüşmeler yaptım. Hatta bugün Washington yeni dönmüştüm. Uçaktan indim, bavulu eve bıraktım. Karar geldi buraya geldim. Orada konuyu anlatmaya, herkese duyurmaya çalıştım. Türkiye'de olan gazeteciliğin zor durumunu yurtdışında duyurmaya gittim. En sonda Washington'a gittim. Şimdi de Can'ı almaya geldim''

Haberin Devamı

“KAPIDA KARŞILARIZ”

“Anayasa Mahkemesi faks çekti, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne. Mahkeme ara verirse heyet cezaevine faks geçecek ve serbest kalacak. İnşallah tersi bir durum olmaz. Yüzde 90 almaya geldik. Eşimle daha görüşemedim. Bizi içeri almazlar herhalde kapıda karşılarız.”

Destek için cezaevi önüne gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran da “Adalet her zaman yerini bulur derler. Belki şu anda ülkemizde kör topal gidiyor ama yavaş da olsa yerini buldu. Siz basın emekçileri o yolda onları yalnız bırakmadınız. Basın emekçilerine verdikleri destek için teşekkür ediyoruz.”

ASLI GÜL: “KARAR TÜRKİYE’NİN İTİBARINI KURTARDI”

Haberin Devamı

Tahliye olacak eşini karşılamak için Silivri cezaevi önüne gelen Aslı Gül, kararın evrensel hukuk normları açısından Türkiye’nin itibarını kurtardığını söyleyerek Anayasa Mahkemesi'nin şu mesajı verdiğini söyledi: Düşünün, düşündüğünüzü ifade edin, ifade etmekten korkmayın

Dilek Dündar: Çok güzel bir karar

Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı vermesinin ardından Can Dündar'la birlikte tahliye edilmesi beklenen Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün eşi Aslı Gül, oğulları Deniz ve Sarp Güney’le birlikte Silivri cezaevi önüne geldi.

Dilek Dündar: Çok güzel bir karar

Açıklama yapan Aslı Gül, “Anayasa Mahkemesi’nin bu kararı Türkiye’de kurumların, kurumsallığın ne kadar önemli olduğunu bize hatırlattı. Evrensel hukuk normları açısından Türkiye’nin itibarını kurtardı. Son olarak da Türkiye toplumuna şöyle bir mesaj verdi bence: “Düşünün, düşündüğünüzü ifade edin, ifade etmekten korkmayın”

Haberin Devamı

Haberin Devamı

“ÖNGÖRÜSÜ HATALI ÇIKTI”

“Çok umutluydum zaten hep bekliyordum. Biz Ankara’dan İstanbul’a gelirken yolda öğrendik kararı. Erdem, en son görüşmemizde ilk duruşma çıkacağından umutluydu. Ben de Anayasa Mahkemesi’nden. Ona en son ‘Sen mahkemeden ben de Anayasa Mahkemesi’nden umutlu olmaya devam edelim dedim’ demiştim. İlk kez bir siyasi öngörüsü hatalı çıktı.”

Dilek Dündar: Çok güzel bir karar

CHP'Lİ TANRIKULU DA CEZAEVİ ÖNÜNDE

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise şunları söyledi:“Kişi özgürlüğü, güvenliği ve ifade özgürlüğü bakımından, kendisinin meşruluğu için önemli bir karara imza attı. Şimdi de Çağlayan Adliyesi'nden bu karara uygun tahliye kararı bekliyoruz. Umarım bu karar gecikmez. İfade özgürlüğünün öneminin altını çizen bu kararın Türkiye ve siyasetçiler bakımından bir dönüm noktası olacağını tahmin ediyorum.

Umuyorum ki yetkili makamlarda bulunanlar, özellikle Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan bu kararın değerini anlarlar. Ve yargı da bu kararın değerini anlar. Bundan sonra daha özenli kararlar verirler. Anayasa Mahkemesi'nin de bir iç hukuk mekanizması olarak kendisinin test edildiği bu karar, önemli bir karar olmuştur. Yoksa iç hukuk mekanizması olarak devre dışı kalabilirdi.

Sayın Erdoğan'ın da bundan sonra mahkemelere talimat verecek nitelikte demeçlerden kaçınacağını umuyorum. Bu karar emsal olur ve yeni bir Anayasa kararı beklemeden yargı, tutuklu bulunan diğer gazeteciler bakımından da bir karar verir. Bunu da mahkemelerden bekliyoruz."Bu arada, kararın ardından, Cumhuriyet Gazetesi çalışanları ve Dündar ile Gül'ün yakınları da Silivri Cezaevi önüne akın etti. (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!