Çağlayan, dalya yapacak

TÜRKİYE’nin ilk Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan yaptığı dış gezilerle yeni bir rekorun altına imza attı.

Haberin Devamı

Cari açığı dengelemek için seçim sonrası dış gezilerine hız veren Çağlayan’ın 25 ayda gittiği ülke sayısı da 99’a ulaştı. Son olarak ABD’de temaslarda bulunan Çağlayan, bakanlık koltuğunde bulunduğu süre boyunca dünyanın dört bir yanını adeta Evliya Çelebi gibi dolaştı.
Ekonominin pilotu
Bitmek bilmeyen enerjisiyle Türkiye’nin yeni ticaret rotalarına yolculuk yapan Çağlayan, gittiği her ülkede pilot olmadığını vurgulasa da yaptığı gezilerle pilotlara taş çıkardığını da göstermiş oldu. Çağlayan’ın dış gezilerinde yorulmak nedir bilmediğini de söylemem lazım.
100. geziyi yapacak
Ekonominin pilot kabininde olan Çağlayan şimdi 99. gezisi olan ABD’den THY’nin yeni aldığı Boeing 777’nin ilk seferiyle dönecek. Bu uçağın pilot kabininde Çağlayan’ı görürseniz hiç şaşırmayın. Şimdi Çağlayan’ın 100. gezisini hangi ülkeye yapacağını merak edenler olabilir. Şunu söyleyeyim gençliğinde futbola meraklı olan Çağlayan, büyük ihtimalle dalyayı da futbolun kalbi sayılan bir Güney Amerika ülkesinde yapacak.

Haberin Devamı

Meclis’in eski bürokratları

YENİ Meclis’te ekonomi alanında görev yapmış ve geçmişte adından söz ettiren isimler de milletvekili olarak boy gösterecek.
AK Parti, CHP ve MHP’nin kurmayları arasında, bürokrasinin kilit noktalarında görev almış yöneticiler yer alıyor.
AK Parti’nin bürokrat kökenli vekilleri arasında eski Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer ve eski TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar gibi isimler bulunuyor.
CHP’de ise bu kulvarda eski SSK Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, eski ATO Başkanı Sinan Aygün ve eski Rekabet Kurumu Başkanı Aydın Ayaydın yer alıyor. MHP’den de eski Maliye Bakanı ve bürokrat Sümer Oral Meclis’te boy gösterecek. Bürokrat kimlikleriyle tanıdığımız çiçeği burnunda vekillerimiz, bakalım önümüzdeki yasama döneminde ne gibi çalışmalara imza atacaklar. Bunu hep birlikte göreceğiz.

Sahura kadar ekonomi mesaisi

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın “ustalık dönemi” programını açıklamasıyla birlikte ekonomi bürokratları da 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalara hız verdi. Ramazanda bile durmak bilmeyen ekonomi bürokratlarının büyük sorun yaratan cari açık, 2012-2014 yıllarını kapsayacak Orta Vadeli Program, yeni teşvik sistemi ve 2012 bütçe taslağı için yoğun mesai harcadıkları konuşuluyor. Kulislerden sızan bilgilere göre “ustalık dönemi” bürokratlarının sahura kadar çalışarak cari açığın azaltılması hedefine odaklandığı belirtiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları