'Çağlar Başkan'ın çılgın projeleri

30 Mart yerel seçimleri için partiler adaylarını belirledi. Öne çıkan 3 isim, sandıktan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çıkmaya çalışacak. Bu yarışta sosyal medyadan duyurduğu çılgın projeleri ile dikkat çeken bir de sanal aday var.

Haberin Devamı

Facebook’ta oluşturduğu fan sayfası ile 2019 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu açıklayan “Çağlar” adlı bir genç, çılgın projeleri ile Başkentlileri gülümsetiyor. “Ankara’nın umudu Çağlar” sloganıyla yola çıkan genç aday, Ankara’nın sorunlarına ilginç çözümler getiriyor. Projelerini Photoshop yardımıyla görselleştiren Çağlar, mizahi vaatleri ile kısa sürede sosyal medyanın dikkatini çekmeyi başardı. Adaylığını seçimden 6 yıl önce açıklayan genç adam, 30 Mart 2014 için rekabet eden isimleri de zorda bırakacağa benziyor. Seçime üç ay kala adaylardan somut fikirler duyamadığımız şu günlerde Çağlar’ın onlarca çılgın projesi, sosyal medya üzerinden seçmene ulaşıyor. Gülümseten projelerin Çağlar’ı başkanlık koltuğuna taşıyıp, taşımayacağını görmek için önümüzde 6 yıllık bir zaman dilimi var.

Haberin Devamı

KANAL ANKARA’DA MARTILARA SİMİT

Sanal aday Çağlar’ın Başkent için geliştirdiği projelere şöyle bir göz atalım. Trafiği ve kalabalığı ile şehrin en işlek bölgelerinden biri olan Kızılay, Çağlar’ın projesi ile huzur bulacak. Trafiğe kapatılan meydanda şehir ormanı ve yapay plaj oluşturulacak. Bir diğer çalışma ise Eskişehir Yolu ile ilgili. Yılın her günü, günün her saati trafik sorunu ile boğuşan Eskişehir Yolu, Çağlar’ın projesi ile trafiğe kapanacak. Kanal Ankara projesinin inşa edileceği ana arterde vapurla seyahat edebilmek mümkün hale gelecek. Ankaralılar, ODTÜ ormanından Kanal Ankara’ya doğru uçan martılara simit atabilecek. Çağlar, diğer “ıslak” projesini “Ulus 2019” olarak adlandırıyor. “Venedik Ankara’ya geldi” sloganıyla duyurulan projede, Ulus Meydanı sularla kaplanacak ve bölgede gondollarla gezinti yapılabilecek.

ANKARA AYAZI TARİH OLUYOR

Kış günlerinde Başkentliler’in en çok şikayet ettikleri konulardan biri olan Ankara ayazı da Çağlar’ın gündemine aldığı konu başlıklarından biri. Genç aday, kentin muhtelif noktalarına yerleştirmeyi planladığı dev elektrikli ısıtıcılarla ayazı tarihe gömeceğini savunuyor. Kış aylarının bir başka sorunu olan kirli hava için de dev vantilatörler kullanılacağı ve kirli havanın İstanbul’a sürükleneceği belirtiliyor. Ankaralı vatandaşlarla bir araya geldiği anların fotoğraflarını da sosyal medyada paylaşan Çağlar’ın Atakule’yi uzaya gönderme ve bir otel binasını eğerek, “Sisa Kulesi” adını verme projeleri de bulunuyor. Genç adayın ardı ardına açıkladığı mizahi projelerini facebook/06baskancaglar adresinden takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

İNTERNET’İN DERT KÜPÜ

Twitter’da takip ettiğiniz “kelli felli” insanların “bunalım” tweetleri ile karşılaşınca siz de şaşırıyorsunuz değil mi? Sosyal medya böyle bir dünya. Bazen düşüncesizce yazılan bir “tweet” insanın yaşamını değiştirebiliyor. Dertlerini sürekli Twitter’da paylaşıp, sizi buhrandan buhrana sürükleyen birileri varsa, onları yönlendirebileceğiniz amatör bir internet girişiminden söz edeceğim. Dertlerini paylaşmayı ya da dert dinlemeyi sevenler için oluşturulan Streskop adlı girişim, tamamen negatif içerikli iletilerin paylaşıldığı bir sosyal medya platformu olmak için yola çıkmış. 255 karakterlik iletilerin yazılabildiği Streskop’ta sorunlarınızı anlatabilir ya da başkalarının sorunlarını okuyabilirsiniz. Facebook ve Twitter’da başlangıçta dar bir kesime hitap ediyordu. Logosu “hindi” olan Streskop’un “dert küpü” bir ülkede popülerlik kazanma şansı var diye düşünüyorum.

Yazarın Tüm Yazıları