Buca’da "Bilim" sokaklara taşıyor

Güncelleme Tarihi:

Buca’da Bilim sokaklara taşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2015 14:20

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında kabul edilen "Bilim Sokakta" projesi, Buca Belediyesi ev sahipliğinde Oyun Sokağı’nda Pazartesi günü başlayıp 4 gün sürecek.

Haberin Devamı

Bucalı çocukları bilim ve eğlence dolu bir serüven bekliyor. "TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı" kapsamında kabul edilen "Bilim Sokakta" Projesi, Buca’da Oyun Sokağı’nda başlıyor. TÜBİTAK desteği, Dokuz Eylül Üniversitesi yürütücülüğünde yapılacak Bilim Sokakta projesi kapsamında fizik, kimya, biyoloji, bilişim teknolojileri ve drama etkinlikleri yer alacak.

Ortaöğretim düzeyindeki çocukları temel bilimsel olguları fark etmeleri, merak, araştırma ve sorgulama isteklerinin tetiklenmesini hedefleyen proje 19 Ekim Pazartesi günü saat: 11.00’de başlayacak. 4 gün sürecek ve 10.00-16.00 saatleri arasında düzenlenecek etkinliklerde çocukları bilimle tanıştırmak, bilimi sevdirmek ve bilimin eğlenceli taraflarını göstermek amacıyla fizikten kimyaya kadar 41 farklı etkinlik gerçekleştirilecek. Şenlikte, DEÜ Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencilerinin hazırladığı gösteriler ile çocuklar, bilim, eğlence ve heyecan yüklü bir serüvene tanık olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!