Brookings’ten Erdoğan’ın programına ilişkin iddialara yalanlama

Güncelleme Tarihi:

Brookings’ten Erdoğan’ın programına ilişkin iddialara yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 23:47

Brookings Enstitüsü, bir gazetede yer alan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aslında başta reddettikleri halde sonra Erdoğan’a rica üzerine davette bulundukları ve kendisine kolay bir mülakat imkânı sağlayacakları iddialarını yalanladı.

Haberin Devamı

ABD’nin saygın düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugün yapacağı konuşma öncesi, aslında başta Erdoğan’ın konuşması için bir “zemin açmak istemediği”, kurumun başkanı Strobe Talbott’un Türkiye’den birinin özel ricası üzerine Erdoğan’ı davete olumlu cevap verdiği ve Erdoğan’a rahat bir konuşma imkânı sağlamak için salondaki izleyicilerden soru alma geleneğini bozduğu iddialarını yalanladı.

Brookings Enstitüsü’nün kurumsal iletişim sorumlusu Gail Chalef, Erdoğan’ın “Küresel Sınamalar ve Türkiye’nin 2023 Hedefleri” başlıklı konuşmasıyla ilgili Türkiye’de bir gazetede çıkan iddialarla ilgili şunları söyledi:

LİDERLER SERİSİNİN PARÇASI

“Brookings, uluslararası liderler serimizin bir parçası olarak düzenli biçimde devlet başkanları ve üst düzey dış politika yetkililerini ağırlar. Brookings, bu hafta Nükleer Güvenlik Zirvesi için Washington’da bulundukları sırada Brookings’te konuşma yapmaları için Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil belli sayıda yabancı yetkiliyi davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve başka bir Avrupalı lider, davetimizi kabul eden iki yetkili oldular.

Haberin Devamı

KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı davet etme fikrini önce reddettiğimiz kesinlikle doğru değildir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi için bu hafta Washington’da olan liderlerden Brookings’te konuşma yapması için çağırdığımız liderler arasında her zaman vardı.

TÜRK LİDERİ DİNLEMEK UYGUN

Brookings’in, dünya liderleri için görüşlerini aktarabilecekleri ve halkla etkileşime girebilecekleri bir forum oluşturma uygulaması vardır. Şu anda Türkiye’yi ve bölgesini etkileyen konular dikkate alındığında, bu sefer bir Türk lideri dinlemenin uygun olduğunu hissettik. Bu karar elbette Brookings Enstitüsü’nün özgür iradesiyle alınmış bir karardır. Ve daha önceki uygulamalarımıza uygun olarak kendisi salonda bulunan katılımcılardan soru alacaktır.”

BAKMADAN GEÇME!