Bozkırın öksüz kenti

MEMUR ve öğrenci kenti olarak bilinen Ankara, Kurban Bayramı’na hüzünlü girdi. Memur ve öğrenciler, bayram tatilinin dokuz güne çıkarılmasına sevinirken, bu karar en çok Ankara’yı üzdü! Okulların açılmasıyla hareketlenen Ankara, cuma günü başlayan tatille birlikte sakin bir görünüme kavuştu. Uzun tatili fırsat bilen memur ve öğrencilerin şehirden ayrılmasıyla Ankara bir anda yalnızlaştı.

Şehir sessizleşti
Bozkırın ortasındaki “öksüz kent” bir anlamda sessizliğe büründü. Kentten ayrılmayan Ankaralılar ise güneşli havada bayramın tadını çıkardı. Tatilin biteceği pazartesiye kadar sakin günler geçirecek olan Ankara’da kalanlara mutlu bayramlar.

Bu ikramda “sağlık” var

KAPALI alanlarda sigara içilmesine karşı başlatılan kampanyaya öncülük eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gribe de savaş açtı. Akdağ, son zamanlarda kendisini ziyaret eden konuklarına yüzde yüz doğal meyve suyundan ikram ediyor.
Misafirperver-liğiyle bilinen Akdağ, çay ya da kahve içmek isteyen konuklarına birkaç meyvenin karışımından oluşan özel kokteyli tavsiye ediyor. Kabinenin aktif bakanı Akdağ, soğuk kış günlerinin kapıya dayandığı bugünlerde, taze sıkma meyve suyuyla konuklarını gribe karşı da korumuş oluyor.

Rekabetin mektubu

KAYNAKLARIN daha etkin dağılması için 1997’den beri çalışan Rekabet Kurumu, çok farklı bir uygulamanın altına imza atıyor. Kurum, rekabet kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla yüzlerce işletmeye son iki yıldır “Rekabet Mektubu” gönderiyor.
Olağan değil
Bürokrasi hayatındaki bu ilginç mektubun arkasında ise Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı’nın imzası bulunuyor. Kamu kurumlarının özel ve resmi kuruluşlara mektup göndermesi olağan bir uygulama olmasa da Rekabet Kurumu, bürokrasinin bu hantallığını çoktan aşmış görünüyor.
Yeni mektup
Birçok işletmeye ulaştırılan mektupta son derece dinamik bir alan olan rekabetin öneminden bahsediliyor. Mektup, rekabetçi açıdan önemli görülen genel bir değerlendirmeyle bazı hatırlatmaları içeriyor. Kaldırımcı’nın önemli mesajlar içeren Rekabet Mektubu’nun üçüncüsünü yeni yılda da yayınlaması bekleniyor. Zira Kaldırımcı bu uygulamanın süreceğini 24 sayfalık 2010 mektubunun son cümlesinde şöyle özetliyor: “Yeni ‘mektup‘larda buluşmak ümidiyle...”

Şero ilgiye muhtaç!

CHP Genel Merkezi’nin ‘resmi’ kedisi Şero, bugünlerde beklediği ilgiyi göremiyor.
Bir zamanların ünlü kedisi Şero’nun CHP Genel Merkezi’ndeki özgürlüğünün kısıtlandığı konuşuluyor. Kendisine en büyük desteği veren Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı’ndan istifasıyla bunalıma giren Şero’nun yeni yönetimden de yasak yediği belirtiliyor.
Baykal zamanında haberlere konu olan Şero’nun Genel Merkez’deki bazı bölümler dışında yapayalnız da olsa gezinmesine izin verilmiyor.
Yazarın Tüm Yazıları