Bizleri utandır!

DOĞRUSUNU isterseniz, Fenerbahçe için son dakikaları dışında Denizlispor maçının böylesine kolay geçeceğini ummuyorduk..

Beş gün önce büyük bir düş kırıklığına uğramışsın, moralin sıfır ve ligin dişli takımlarından birinin karşısına çıkıyorsun, kolay değil.. Denizlispor'a dişli takım dediysek, sakın aldanmayın. Bu maçı kastetmiyoruz. Yeşil siyahlılar, Fenerbahçe karşısında kağıttan horoz gibiydi. Maçın sonlarında uyandı, Bencik ve Mustafa Özkan'ın golleriyle umutlandı ama, atı alan Üsküdar'ı geçmişti. 15 dakikalık oyun, Denizlispor'u kurtarmaya yetmedi.

Fenerbahçe, maç içinde zaman zaman parlayan, oyunun genelinde ise hiç tat vermeyen bir oyun sergiliyor. Kazansa da, bu böyle.. Bir tane ‘‘futboldan zevk aldım’’ diyen adam bulun, dişimi kırayım.. Ben, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda futbol takımından değil, seyirciden zevk alıyorum. O taraftar beni mest ediyor, gerisi hikaye.. Sarı lacivertli ekibin savunması, son 15 dakika haricinde Denizlispor önünde az hatayla oynadı.

Rüştü iki önemli top çıkarırken, yediği gollerde yapacağı bir şey yoktu. Zoran Mirkoviç hava toplarında ‘‘kartal’’ gibiydi. Fatih, önceki maçlarına oranla gayretli görünürken, Mustafa Özkan'ın attığı kafa golünde rakibine engel olamadı. Ogün yeni yerinde gerçekten iyi oynuyor.

Ancak, ne medyaya, ne taraftara, ne Şenol Güneş'e kendini beğendiremiyor. Ne var ki, gene de profesyonelce davranması gerekir. Haklıyken, haksız duruma düşüyor. Feyenoord maçı sonrasındaki davranışlarını ona hiç yakıştıramadım.

KANATSIZ KANARYA

Yaza yaza bıktık ama, mecburuz bir kez daha değinmeye.. Fenerbahçe, kanatsız kanarya.. Ne sağı, ne solu var.. Buralarda oyuncu deneye deneye bir hal oldular. Çaresi yok, bu sezonu da böyle geçirecekler. Abdurrahman Çelebileri oynatıp, işi idare edecekler. Göbekte, Steviç yerine oturdu. Johnson tam bir görev adamı. Ortega, çok top eziyor ve şova kaçıyor. Basit oynasa ve ayağından topu çabuk çıkarsa, daha iyi olacak. Serhat, tam randıman veremiyor.

Washington ise 2'si kafayla olmak üzere tam 3 gol atarak F.Bahçe'nin maçı kazanmasını sağladı. Ancak, şurası unutulmamalı.. Denizli maçını kurtarmak güzel de, pek bir anlam taşımıyor.. Bana Feyenoord maçını kurtaracaktın, arkadaş.. Ligde attığın goller, seni affettirmez.. Haydi, şu UEFA Kupası'nda gollerinle 2-3 tur atlattır da, hep beraber seni alkışlayalım.. Arzum, bizleri utandırman!
Yazarın Tüm Yazıları