Bilgisayar müptelarının dikkatine

Yoğun bilgisayar kullanımının yarattığı sağlık sorunları yazmakla bitmiyor. Son olarak BBC'nin yaptığı dosyada ele alınan bu konu durumun vehametini gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

Yeni Zelanda Tıbbi Araştırma Enstitüsü, masa başında çalışanların ölümcül bir kan pıhtısının kurbanı olma ihtimalinin, diğer insanlara göre çok daha yüksek olduğunu açıkladı. Araştırmacılar, derin damarlarda kanın pıhtılaşması nedeniyle hastaneye kaldırılan hastaların üçte birinin iş saatlerinde bilgisayarı önünden ayrılmayan kişiler olduğunu gördü.

Derin damarlarda kan pıhtılaşması (Deep Vein Thrombosis) genellikle bacaklarda ortaya çıkan bir vaka. Pıhtılaşan kan kalbe, akciğerlere ya da beyine yürüyerek nefessizlik ya da göğüs ağrısı gibi rahatsızlıklara, kimi durumlarda ise inme veya kalp krizi gibi ölümle sonuçlanabilecek daha ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Uzun mesafeli uçak seferlerinde ucuz koltukların bulunduğu ekonomik sınıf yolcuları bacaklarını germe imkanı olmadığı için özellikle riskte sayılıyor. Bu nedenle halk arasında ''ekonomik sınıf sendromu'' olarak anılıyor. Uzmanlar, derin damarlarda kan pıhtılaşması tanısının İngiltere'de her yıl 100 bin civarında kişiye konduğunu ve aralarından yaklaşık 1000 hastanın öldüğünü söylüyor. Çözüm ise sık sık mola vermek ve egzersizler yapmak.

Haberin Devamı

Daha büyük ve daha parlak baskılar

Yazıcı ailesine yeni fotoğraf yazıcılarını ekleyen Epson'ın yeni görüntüleme teknolojilerine sahip modeli "Stylus Photo 1400" sayesinde çok daha parlak ve A3 ve üstü boyutlara kadar çıktılar almak mümkün oluyor. Epson uzun süre fotoğrafların saklanmasını sağlayan Claria Fotoğraf Mürekkebi kullanan altı kartuşlu yeni yazıcısı dayanıklı fotoğraf baskılarını, kullanıcısının isteklerini uygulayabileceği bir platformda çalıştırabilme olanağıyla sunuyor.

Bu yeni kartuş sistemi sayesinde yazıcıda sadece biten kartuşu değiştirmek de mümkün olabiliyor. CD içeriğini kolaylıkla ayırt etmek ve arşivi kişiselleştirmek için CD ve DVD yüzeyine direkt baskının yapılabildiği yeni üründe, bağlantı desteği olarak Pictbridge ve USB2.0 bağlantı, opsiyonel olarak Kablosuz Eternet Baskı sunucusu kullanılabiliyor. Epson'ın yeni seri yazıcısının yeni özelliklerinden bir diğeri de Epson Micro Piezo baskı kafası kullanması. Bu teknolojik özelliği kullanıcısına, 10x15 cm'den A3+ boyutlarına kadar yüksek keskinlikte baskı almayı sağlıyor.

Geliştirilmiş İleri Değişken Boyutlu Damlacık Teknolojisi'ne sahip yeni üründe, altı bağımsız kartuş birleştiğinde ise ortaya çok daha yumuşak ve parlak renkler çıkıyor. Ürün, Epson Photo Enhance özelliği sayesinde resimleri, portre, manzara, gökyüzü gibi konusuna göre otomatik olarak algılıyor. Renk ayarı, parlaklık oranı ve ten renklerini doğru olarak analiz etmesi ise fotoğrafların en yüksek kalitede ve en az oynama ile basımını sağlıyor.  Ürünün perakende fiyatı ise 439+KDV. http://www.epson.com.tr

Haberin Devamı

Lazım olduğu an elinizin altında

Dijital fotoğraf makinesinde boyut giderek daha fazla önem kazanıyor. Çünkü özellikle amatör fotoğraf tutkunları seyahatlerinde daha fazla yük oluşturacak cihazlar istemiyor. Her an yanınızda taşıyabileceğiniz yeni Leica C-Lux 2, şık tasarımı ve kullanıcı dostu özellikleriyle dikkat çekiyor. "Akıllı ISO" değeri seçimi sayesinde C-Lux 2 ile loş ortamların yanı sıra hareketli görüntüleri çekmek de kolaylaşıyor. C-Lux 2, 9.5x5x2.2 cm boyutları ve 130 gr ağırlığı ile erkeklerin gömlek cebine ve kadınların gece çantasına bile sığabiliyor.

Yeni Vario-Elmarit lensi sayesine en doğal renklere sahip muhteşem fotoğraflar çekmenize olanak tanıyan C-Lux 2'nin 28-100mm odak uzaklığına sahip objektifi de size geniş açı fotoğrafçılık keyfini sunuyor.  Kompakt fotoğraf makineleri ile hareketli bir kişi veya nesnenin fotoğrafını çekmek her zaman zor bir iş olmuştur. Fakat Leica C-Lux 2'ye eklenen 'Intellegent ISO' özelliği ile artık bu zorluk ortadan kalkıyor. Fotoğraf çekilecek nesnenin hareketini algılayan ve hızını hesaplayan 'Intellegent ISO' özelliği, hareket eden kişi ve nesneleri en iyi şekilde görüntüleyebilmek için gerekli olan ISO değerini otomatik olarak seçiyor. Nisan ayı sonunda vitrinlerdeki yerini alacak olan Leica C-Lux 2'nin satış fiyatı 499 euro+KDV olacak.

Haberin Devamı

Şehir haritaları ceb ekranına sığdı

Son yıllarda Pazar payı konusunda en büyük ilerlemeyi Türkiye'de gösteren mobil cihaz üreticisi Nokia servisler konusunda da yenilikler sunuyor. Nokia'nın Nseries alt markası, Türkiye'de bir ilke imza atıyor. Smart2go işbirliğiyle özel olarak hazırlanan Nokia N70 paketlerinden satın alan herkes, 37 ilin yol haritalarını ve ilgi noktalarını cebinde buluyor. Mobil iletişimdeki ilk navigasyon paketi olan bu fırsat, kullanıcıların istedikleri noktaya kolayca ulaşabilmelerini sağlıyor.

Bu ayın sonuna kadar tüm Nokia satış noktalarında kullanıcıların hizmetine sunulacak olan Nokia N70 ve smart2go navigasyon çözümü ile artık herkes aradığı yeri kolayca bulabilecek. Özel bir fiyatla satışa sunulacak olan Nokia N70 ve smart2go navigasyon çözümü ile, aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de yer aldığı 37 ilin detaylı yol haritaları ve yüzlerce ilgi noktası (sinemalar, restoranlar, tiyatrolar, oteller vb.) Nokia N70 multimedya bilgisayarında hazır bulunuyor. Bu paketi alan kullanıcılar 5 bin gün boyunca navigasyon servisinden ücretsiz yararlanabiliyor. http://www.nokia.com.tr

Haberin Devamı

Sinema perdesi ev duvarlarında

Ev sinemasının en önemli parçalarından biri şüphesiz görüntüleme birimi. Her ne kadar Plazma ve LCD ekranlar vitrinlerde ilgiyle karılansa da, hem yerden tasaruf ettirmesi hem de yüksek görüntü kalitesiyle projeksiyon cihazları iyi bir alternatif olarak duruyor. Epson'ın yeni ev sinema projektörü EMP-TW1000 ise pazarın en yenilerinden biri. Yeni teknolojisi ve özel lensiyle en canlı renkleri perdeye yansıtan bu cihaz, evde sinema deneyimini HD farkı ile yaşamak isteyenlere takdim ediyor. HD uyumlu EMP-TW1000, 3LCD teknolojisi ve Dream Six paneli ile 16:9 oranında 1920x1080 çözünürlüğe ve Crystal Clear Fine teknolojisine sahip. Yuvarlak hatları ve kömür siyahı rengiyle tüm dikkatleri üzerine çeken bu yeni projeksiyon cihazı, lambadan gelen ışığın yoğunluğunu kontrol eden Auto Iris Optik Sistem'ine sahip.

Bu sayede karanlık sahnelerde daha derin ve gelişmiş gri ve siyah tonlar; aydınlık sahnelerde de temiz görüntüler elde edebiliyorsunuz.  "Sinema Filtresi" özelliği odada bulunan ışık durumuna göre farklı  görüntü modları arasından seçim yapmanıza imkan veriyor. Toplam 6 mod arasından karanlık ortamlar için "sinema salonu modu" ya da aydınlık odalar için "dinamik mod"u seçebiliyorsunuz.

 

Yazarın Tüm Yazıları