Muharrem (Aşure) ayı ne zaman bitecek? İşte 2022 Muharrem ayı bitiş tarihi

Güncelleme Tarihi:

Muharrem (Aşure) ayı ne zaman bitecek İşte 2022 Muharrem ayı bitiş tarihi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2022 10:36

Müslümanlar tarafından Hicri yılbaşı olarak kabul edilen Muharrem ayının bitişi için kısa bir süre kaldı. Kur'an-ı Kerimde kıymet verilen dört aydan biri olan muharrem ayının sona ereceği tarih, pek çok kişinin merak ettiği ve araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki, aşure ayı ne zaman bitecek?

Haberin Devamı

2022 Muharrem ayının bitiş tarihine yönelik araştırmalar başladı. Aşure ayı olarak da adlandırılan bu özel ayın ne zaman son bulacağı, henüz aşure ritüelini yerine getirmeyen vatandaşlarca merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte, 2022 aşure ayının sona ereceği tarih...

AŞURE AYI NE ZAMAN BİTİYOR 2022?

Aşure günü ise muharrem ayının onuncu günü yani 8 Ağustos 2022 Pazartesi başladı.

Aşure dağıtımı ise muharrem ayının son gününe kadar yani 27 Ağustos 2022 Cumartesi gününe kadar yapılabiliyor.

Muharrem ayı aynı zamanda aşure ayı olarak da biliniyor.

AŞURE GÜNÜ FAZİLETİ

Muharrem’in onuncu günü âşûrâ günüdür. Bu gün oruç tutmak da bazı âlimlere göre sünnettir (Serahsî, el-Mebsût, III, 92). Zira Resûlullah (s.a.s.), âşûrâ gününde oruç tutmuş ve bunu müslümanlara tavsiye etmiştir (Buhârî, Savm, 69). Hz. Peygamber (s.a.s.) Medine’ye gelince, yahudilerin âşûrâ gününde oruç tuttuklarını görmüş ve “Bu gün niçin oruç tutuyorsunuz?” diye sormuştu. “Bu, hayırlı bir gündür. Allah, o günde Benî İsrâil’i düşmanlarından kurtardı. (Şükür olarak) Hz. Mûsâ o gün oruç tuttu.” dediklerinde Resûlullah da (s.a.s.) “Ben Mûsâ’ya sizden daha layığım (yakınım).” buyurup o gün oruç tuttu ve müslümanlara da tutmalarını tavsiye etti (Buhârî, Savm, 69; Müslim, Sıyâm, 127-128).

Haberle ilgili daha fazlası: