KYK yurt taahhütname onayı nasıl yapılır? e-Devlet KYK taahhütname onayı alma ekranı...

Güncelleme Tarihi:

KYK yurt taahhütname onayı nasıl yapılır e-Devlet KYK taahhütname onayı alma ekranı...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2023 16:12

GSB 2023-2024 KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı. GSB KYK burs ve kredi imkanından yararlanmak isteyen öğrencilerin KYK taahhütname onayı yapmaları gerekiyor. KYK yurt başvuruları değerlendirilirken devlet kurumlarından alınan bilgiler ve öğrencilerin başvuru esnasında beyan ettiği bilgiler dikkate alınıyor. KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) yurt yerleştirme sonuçları e-Devlet üzerinden öğrenilebilecek. Adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle birlikte KYK yurt sonuçlarını görüntüleyebilecek. Peki, KYK yurt taahhütname onayı nasıl yapılır? KYK taahhütname onayı alma e-devlet ekranı

Haberin Devamı

KYK yurt başvuru sonuçları son dakika açıklandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu sıkça sorulan sorular sayfası üzerinden onaya ilişkin bilgileri paylaştı. Bunlar arasında KYK yurt taahhütname onayı da yer alıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak" Yurt kapasitemiz geçtiğimiz yıla oranla artış gösterdi. An itibarıyla 81 il, 260 ilçe ve KKTC’de olmak üzere 822 yurt ve toplam 950 bin yatak kapasitesi ile gençlerimizin hizmetindeyiz." açıklamasında bulundu. KYK yurt taahhütname onayı yurt hakkı kazanan öğrenciler tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, KYK yurt taahhütname onayı nasıl yapılır? İşte, e-Devlet KYK yurt ve burs taahhütname onayı alma ekranı...

KYK TAAHHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından öncelikle e-Devlet “Yurt Kayıt İşlemleri” bağlantısından taahhütname onayı yapılması gerekmektedir. Daha sonra ise başvuru sonuç ekranında belirtilen belgeler yurt müdürlüğüne teslim edilmelidir.

Haberin Devamı

18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden bakanlık linkine ulaşarak anne veya babanın e-Devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-Devlet şifreleri ile; 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylatabilirler.

YURT TAAHHÜTNAME EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

İlk kayıt ücretini yatırdıktan sonra taahhütname onayı yapmayan öğrenci ne yapmalıdır?

Öğrencilere ait IBAN numarasının yer aldığı kayıt sildirme dilekçesinin ilgili yurt müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir. Kayıt sildirilen tarihten sonraki yurt ücreti ve güvence bedeli öğrencilere iade edilmektedir.