Ek tercih üniversite kayıt süreci bekleniyor... 2022 YKS ek yerleştime kayıtları ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Ek tercih üniversite kayıt süreci bekleniyor... 2022 YKS ek yerleştime kayıtları ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2022 13:26

2022 YKS ek yerleştirme kayıtları gündemde yer alan konulardan biri. ÖSYM, ek tercih sonuçlarını geçtiğimiz günlerde açıkladı. Sonuçlara göre istedikleri programa yerleşen öğrecinler üniversite kayıt işlemlerini tamamlayacak. Peki 2022 YKS ek yerleştime kayıtları ne zaman yapılacak? İşte konuyla ilgili detaylar...

Haberin Devamı

YKS ek yerleştirme sonuçları geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar, elektronik ve bireysel olarak üniversite kayıtlarını gerçekleştirecekler. Sonuçların duyurulmasıyla birlikte ek tercih kayıtlarının ne zaman yapılacağı araştırılıyor. Peki 2022 YKS ek yerleştime kayıtları ne zaman yapılacak? İşte kayıt tarihleri...

YKS EK YERLEŞTİRME KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS ek tercih sonuçları ile bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar üniversite kayıtlarını 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında yapacaklar. Elektronik kayıtlar ise 25-28 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek.

YKS EK YERLEŞTİRME KAYITLARI YAPILIR?

ÖSYM'den yapılan açıklamada, "YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 25-28 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan tarihe ve ilgili belgelere göre işlem yapacaktır" denildi.

Haberin Devamı

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

Haberle ilgili daha fazlası: