AÖL SINAV TARİHLERİ 2023: AÖL sınavı ne zaman, online mı olacak? MEB açıklama detayları

Güncelleme Tarihi:

AÖL SINAV TARİHLERİ 2023: AÖL sınavı ne zaman, online mı olacak MEB açıklama detayları
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2023 12:25

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav tarihleri ne zaman sorusu, MEB takvimi aracılığıyla öğrenciler tarafından takip ediliyor. Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından Açık Lise kayıt işlemleri Nisan ayına kadar uzatıldı. Kayıt takviminin değişmesi sonrası tüm dikkatler AÖL sınavlarına çevrildi. Açıklamaya göre 2. dönem kayıt yenileme ile ilk kayıt iş ve işlemleri 3 Nisan 2023 tarihine kadar devam edecek. Öte yandan AÖL sınav tarihleri hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Peki, AÖL sınavları online mı, yüz yüze mi yapılacak? İşte, MEB Açık Lise 2. Dönem sınavları hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

AÖL sınav tarihleri için geri sayım başladı. Lise eğitimini açıktan devam ettiren öğrenciler için açık lise kayıt işlemleri 3 Nisan tarihine kadar tamamlanacak. Öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı'nca belirlenen sınav takviminde AÖL 2. Dönem sınavlarına katılım sağlayacaklar. Geçtiğimiz dönem online (çevrimiçi) yapılan söz konusu açık lise sınavlarında bazı öğrencilerin kopya çektiği tespit edilmişti. Gözler şimdi Açık Lise 2. Dönem sınavlarının tarihi ve uygulanış şeklinde. Peki, AÖL sınavları ne zaman, nasıl yapılacak? Açık Lise sınavları online mı olacak? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.

AÇIK LİSE SINAV TAKVİMİ AÇIKLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı, açıktan eğitim alan lise öğrencileri için her yıl toplam üç sınav organize eder. Öğrenciler bu sınavlarda mezuniyet için gerekli kredi ve diğer şartları sağlamaya çalışır.

Haberin Devamı

Son olarak 1. dönem sınavları 9-20 Aralık 2022 tarihlerinde online olarak düzenlendi. Henüz 2. dönem sınav takvimi yayınlanmadı.

Ancak kayıt yenileme işlemleri sona ermeden sınav yapılamayacağından Açık Lise 2. dönem sınavlarının Nisan ayı sonrası yapılması bekleniyor.

AÇIK LİSE SINAVLARI ONLİNE MI?

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz yıl 20 Aralık’ta sona eren sınavlarda 60 bin öğrencinin kopya girişiminde bulunduğu için sınavlarını iptal etti.

2.dönem sınav takviminin açıklanması ile birlikte sınavların nasıl yapılacağı belli olacak.

İkinci dönem sınavlarının daha önce olduğu gibi AÖK üzerinden çevrim içi olarak organize edilmesi bekleniyor.

ONLİNE SINAVLARA GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Açık Öğretim Lisesi sınavları online olarak AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. Adaylar öğrenci şifreleri ve T.C. kimlik numarası ile sınavlara aöl.meb.gov.tr adresinden giriş yapıyor. Öğrenciler sınavlarda cevapladıkları sorulara geri dönüş yapamazken seçilen derse ait sınavı başlattıktan sonra aktif sınav bitmeden diğer dersin sınavını başlatamayacaklardır.

Haberle ilgili daha fazlası: