Akademik dil sınavı YÖKDİL/2 sonuçları ne zaman açıklanacak? Net tarih duyuruldu

Güncelleme Tarihi:

Akademik dil sınavı YÖKDİL/2 sonuçları ne zaman açıklanacak Net tarih duyuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2022 17:54

YÖKDİL cevap anahtarı ile sonuçların açıklanacağı tarih söz konusu sınava kısa süre kala adayların odaklandığı konulardan oldu. Yabancı dil sınav puanı almak isteyen adayların katılımı ile organize edilecek olan söz konusu sınavın ardından, YÖKDİL soru ve cevap anahtarı kitapçıkları ÖSYM.gov.tr ekranı üzerinden erişime açılacak. Peki, YÖKDİL sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak?

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2022-YÖKDİL/2) 28 Ağustos 2022 Pazar günü gerçekleşti. Sınavın ardından gözler YÖKDİL sonuçları için gelecek olan açıklamaya çevrildi. Sınav takvimine göre sonuçlar da eylül ayında ilan edilecek. Peki, YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, 2022 YÖKDİL sınavı ile ilgili detaylar...

YÖKDİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 ÖSYM sınav takviminde yer alan bilgiye göre YÖKDİL sonuçları 16 Eylül tarihinde açıklanacak.

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

DEĞERLENDİRME

Cevap kâğıtları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Haberin Devamı

Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı tarafından cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular olması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama yapılacaktır.

Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden sınav puanları hesaplanacaktır.