Beştepe'de duygusal tören

Güncelleme Tarihi:

Beştepede duygusal tören
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 21:44

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe’deki 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı’nda gaziler ve şehit yakınlarıyla bir araya geldi. Duygusal anların yaşandığı törende konuşan Erdoğan, “15 Temmuz’la onun ayrılmaz bir parçası olarak gördüğüm bölücü terör örgütünün saldırılarıyla, etrafımızı kuşatmaya yönelik sinsi oyunlarla gördük ki artık ya olacağız ya öleceğiz” dedi. Erdoğan, şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

RABBİM ŞAHADETİ NASİP ETSİN
“Ömer Halisdemir kardeşimin eşi ‘Rabbim bizlere de bu şahadeti nasip edecek mi’ diye ağlıyordu. Mesele bu. Rabbim bizlere inşallah aynı yolda şahadeti nasip etsin.

LAN TERBİYESİZLER

15 Temmuz gecesi evladını, eşini, çocuğunu darbecilerin üzerine gönderenler de aynı duygular içindeydi. İşte Safiye kardeşimi de dinlediniz bakın orada kaç tane asker var. Ellerinde silahlar var. Ya onlardan yoğurt olmaz be. Lan terbiyesizler, karşınızda tek başına bir bayan var, elinde silah mı var? Hiçbir şey yok. O haliyle geliyor siz onu ölümle tehdit ediyorsunuz. Ne oldu? Yürek meselesi bu yürek. Kürek değil, yürek... Mesele bu. İşte Çanakkale’yi anıyoruz değil mi? İşte bundan sonra da 15-16 Temmuz da aynı şekilde anılacak.

YA OLACAĞIZ YA ÖLECEĞİZ

Haberin Devamı

15 Temmuz’la onun ayrılmaz bir parçası olarak gördüğüm bölücü terör örgütünün saldırılarıyla, etrafımızı kuşatmaya yönelik sinsi oyunlarla gördük ki artık ya olacağız ya öleceğiz. Bu sebeple 2023 hedefleri bizim için sıradan bir kalkınma programının çok ötesinde anlamlara sahiptir. Yaklaşık 200 yıldır gerileye gerileye geldiğimiz yerin bir tarafı uçuruma bir tarafı düz duvar gibi yalçın sırtlara açılıyor. Bir başka ifadeyle gidecek yerimiz kalmadı. Kurtuluş Savaşımızın ardından razı olduğumuz sınırlarımız Misak-ı Milli’nin dahi gerisinde bulunmasına rağmen hala rahat vermiyorlarsa artık geriye değil ileriye bakma zamanı gelmiş demektir. Bizim bizden başka dostumuz yok.

UNUTTURMAYACAĞIZ

Bir insanın canından daha değerli neyi vardır? Eğer şehitlerimiz en değerli varlıklarını gözlerini kırpmadan ülkemizin ve milletimizin geleceği için feda etmişlerse bize
düşen onların davasına sahip çıkmaktır. Bu sebeple 15 Temmuz’u unutmamak, unutturmamak mecburiyetindeyiz. FETÖ’nün ihanetini unutmayacağız, unutturmayacağız. Darbe girişimini fiilen yürütenleri, arka planda onları yönetenleri, darbecilere destek olanları asla unutmayacağız, unutturmayacağız.

RESMEN İLAN EDİYORUM

Türkiye genelindeki demokrasi nöbetleri 16 Temmuz Pazar günü saat 24.00’e kadar devam edecek. Şu anda burada 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yarısı 00.13’te okunan salalarla başlayıp 16 Temmuz’u 17’sine bağlayan gece yarısına kadar sürecek demokrasi nöbetlerini resmen ilan ediyorum. 15 Temmuz’u unutmamak için bu nöbetleri her yıl tekrarlamamız çok önemlidir.

Haberin Devamı

Yazıklar olsun vatan elden giderken kaçan alçaklara. Helal olsun darbeye darbe yapan korkusuzlara. Selam olsun kefenim sırtımda diyerek yola koyulanlara.”

Kendi günahlarında kavrulacaklar

BAŞBAKAN Binali Yıldırım anma programında şöyle konuştu: “Yeni dönemde milletimiz hiçbir kutsalı olmayan bu FETÖ cinayet şebekesinin tamamen bertaraf edildiğini mutlaka görecek. Bu canilerin hak ettiği ceza hukuk devleti ilkesiyle mutlaka tahakkuk edecektir. Mahkemelerde tiyatro oynamaları şehit yakınlarının, gazilerin, milletin aklıyla alay etmeleri onları o hazin sondan asla kurtaramayacaktır. Bugün Türkiye’yi ele geçirme hayaliyle yanıp tutuşanlar kendi günahlarında kavrulacaklardır.”

Haberin Devamı

En ağır cezayı alacaklar

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, anma programında şunları söyledi: “Yüce Türk adaletine teslim edilen ihanet şebekesi mensupları, asil Türk milletinin yüksek toplumsal vicdanında yargılandıkları gibi adalet karşısında da hesap verecek ve layık oldukları en ağır cezayı alacaklardır. TSK’nın vatanına, milletine, devletine sadık evlatları kutsal vatan toprakları ve milletimizin güvenliği için gerektiğinde her zaman, her yerde seve seve can vermeye hazırdır.”

İkiz şehitlerin babası ağlattı

Darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekât Başkanlığı’nda şehit edilen ikiz polisler Ahmet ve Mehmet Oruç’un babası Ali Oruç, 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı’nda, çocukları için yazdığı şiiri okudu. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere salondakiler gözyaşlarını tutamadı. Şehit yakınları sık sık “İdam isteriz” sloganı attı.

BAKMADAN GEÇME!